Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Ethereum zijn staking exit wachtrij smelt als sneeuw voor de zon na Shapella Upgrade

Ethereum Shapella

Ethereum's validator exit wachtrij smelt als sneeuw voor de zon, terwijl de activatie wachtrij spectaculair groeit

De afgelopen twee weken na de Shangaï (Shapella) upgrade hebben zich enkele significante veranderingen voorgedaan in de Ethereum activatie- en exit wachtrijen voor de validators (stakers). De exit queue, die het aantal validators vertegenwoordigt dat het netwerk wil verlaten, is drastisch afgenomen van 15.000 naar minder dan 10. Er is dus momenteel een overschot aan capaciteit om uit te treden als ETH-staker, wat betekent dat validators gemakkelijk hun stake kunnen terugtrekken uit het Ethereum-netwerk.
Aan de andere kant is de activation queue, die het aantal validators vertegenwoordigt dat wacht om toe te treden als validator/staker tot het netwerk, gegroeid van minder dan 10.000 naar bijna 50.000. Dit duidt erop dat de vraag groot is om als (nieuwe) validator te willen deelnemen aan het Ethereum-netwerk. Het wachtrij-systeem reguleert het aantal validators dat op elk moment uit en toe treedt tot het netwerk. Dit mechanisme dient om een beheersbare in- en uitstroom van validators, en dus de security van de Ethereum blockchain te waarborgen.

ETH Validator Flows

Bovenop de spectaculaire instroom aan validators, zien we nog een significante verandering bij Ethereum. De laatste 30 dagen, bedroeg de nettoverandering in de supply van Ethereum, een negatieve  -150.000 aan ETH tokens. Oftewel een supply groei van -1,5 % op jaarbasis. ETH is met andere woorden deflationary. Dit was het geval sinds de Merge van september vorig jaar, echter zien we een sterke toename in de “burn” van ETH, de laatste weken. De oorzaak is het speculeren op PEPE en andere memecoins, wat enorm veel ETH verbruikt bij transacties op de blockchain. 
Al met al lijken deze ontwikkelingen in de activatie- en exit wachtrijen, samen met de afname van de circulating supply, in een bearmarket nota bene, erop te wijzen dat we mogelijks aan de horizon staan van een mooie toekomst voor het Ethereum netwerk en zijn validators en de holders van ETH tokens, mocht er terug een bullmarket opduiken.

Gas Fees Ethereum
Gas Fees Ethereum (transactiekosten)

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »