Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Shapella upgrade Ethereum zorgt voor record instroom aan staking

Een recordhoeveelheid Ether (ETH) is vorige week gedeponeerd in staking contracten na de langverwachte Shapella upgrade (Shanghai/ Capella) van Ethereum. Volgens Crypto-analisten werd dit vooral gedreven door institutionele staking-serviceproviders en grote investeerders die hun staking-rewards opnieuw belegden na succesvolle withdrawals.

527K ETH instroom

Het was de grootste wekelijkse ETH instroom in tweeënhalf jaar sinds het live gaan van Ether-staking. Het totale gestakete bedrag bedroeg 571.950 ETH-tokens, met een waarde van meer dan $1 miljard dollar.

Proof-of-Stake transitie Ethereum compleet
De upgrade stond de opname toe van eerder gelockte ETH tokens in deze staking contracten. Dit was het laatste cruciale punt om de transitie van het Ethereum netwerk naar een Proof-of-Stake consensus mechanisme voor transactieverificatie te voltooien, na de langverwachte Ethereum Merge van vorig jaar.
 
Institutionele interesse neemt toe
De interesse in ETH-staking van institutionele beleggers, waaronder traditionele financiële bedrijven, is toegenomen sinds de Shanghai-upgrade. De top vijf institutionele staking-serviceproviders: Bitcoin Suisse, Figment, Kiln, Staked.us en Stakefish zorgden afgelopen week samen voor een instroom van 235,330 ETH (met een waarde van $450 miljoen dollar) in deze Ethereum contracten.
 
De Shanghai-upgrade heeft namelijk de liquiditeitsrisico’s van het deponeren van ETH tokens aanzienlijk verminderd, waardoor de stakers hun ETH-rewards opnieuw belegden.
 
Het bundelen van stakings-inkomsten

Het is logisch voor stakers om beloningen op te nemen en te bundelen om deze dan opnieuw te beleggen via een nieuwe node, omdat ze zo hun potentiële opbrengst verhogen. Ethereum’s staking-systeem vereist namelijk dat individuele stakers precies 32 ETH vastzetten om een node te openen en beloningen te verdienen voor het beveiligen van het netwerk.

Netto toename in ETH Staking

Het mogelijk maken van ETH-stake opnames zorgt voor een groter vertrouwen in ETH staking en vermindert dus ook de verkoopdruk op de ETH-token, wat finaal leidde tot een grote netto toename in de staking instromen van Ethereum.

Obligatie van het internet

“Ethereum staking” zou wel eens kunnen uitgroeien tot “Obligatie van het internet”.
ETH staking kan namelijk gezien worden als een manier om een stukje van het Ethereum-netwerk te bezitten en tegelijkertijd passief inkomen te verdienen door het netwerk te ondersteunen en te beveiligen.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »