Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Shapella upgrade Ethereum zorgt voor record instroom aan staking

Een recordhoeveelheid Ether (ETH) is vorige week gedeponeerd in staking contracten na de langverwachte Shapella upgrade (Shanghai/ Capella) van Ethereum. Volgens Crypto-analisten werd dit vooral gedreven door institutionele staking-serviceproviders en grote investeerders die hun staking-rewards opnieuw belegden na succesvolle withdrawals.

527K ETH instroom

Het was de grootste wekelijkse ETH instroom in tweeënhalf jaar sinds het live gaan van Ether-staking. Het totale gestakete bedrag bedroeg 571.950 ETH-tokens, met een waarde van meer dan $1 miljard dollar.

Proof-of-Stake transitie Ethereum compleet
De upgrade stond de opname toe van eerder gelockte ETH tokens in deze staking contracten. Dit was het laatste cruciale punt om de transitie van het Ethereum netwerk naar een Proof-of-Stake consensus mechanisme voor transactieverificatie te voltooien, na de langverwachte Ethereum Merge van vorig jaar.
 
Institutionele interesse neemt toe
De interesse in ETH-staking van institutionele beleggers, waaronder traditionele financiële bedrijven, is toegenomen sinds de Shanghai-upgrade. De top vijf institutionele staking-serviceproviders: Bitcoin Suisse, Figment, Kiln, Staked.us en Stakefish zorgden afgelopen week samen voor een instroom van 235,330 ETH (met een waarde van $450 miljoen dollar) in deze Ethereum contracten.
 
De Shanghai-upgrade heeft namelijk de liquiditeitsrisico’s van het deponeren van ETH tokens aanzienlijk verminderd, waardoor de stakers hun ETH-rewards opnieuw belegden.
 
Het bundelen van stakings-inkomsten

Het is logisch voor stakers om beloningen op te nemen en te bundelen om deze dan opnieuw te beleggen via een nieuwe node, omdat ze zo hun potentiële opbrengst verhogen. Ethereum’s staking-systeem vereist namelijk dat individuele stakers precies 32 ETH vastzetten om een node te openen en beloningen te verdienen voor het beveiligen van het netwerk.

Netto toename in ETH Staking

Het mogelijk maken van ETH-stake opnames zorgt voor een groter vertrouwen in ETH staking en vermindert dus ook de verkoopdruk op de ETH-token, wat finaal leidde tot een grote netto toename in de staking instromen van Ethereum.

Obligatie van het internet

“Ethereum staking” zou wel eens kunnen uitgroeien tot “Obligatie van het internet”.
ETH staking kan namelijk gezien worden als een manier om een stukje van het Ethereum-netwerk te bezitten en tegelijkertijd passief inkomen te verdienen door het netwerk te ondersteunen en te beveiligen.

Nieuws

WEF wil crypto reguleren

Het WEF publiceerde op 25 mei een nieuwe white paper met de de naam “Pathways to Crypto-Asset Regulation” waarin het beklemtoont dat er dringend meer regulatie nodig is. De paper bevat de gebruikelijke ongegronde beschuldigingen en vooroordelen over Bitcoin. Zo doen de auteurs een oproep

LEES VERDER »

Ledger stelt update uit na aanhoudende kritiek

Het regende bakken kritiek toen Ledger op 16 mei aankondigde dat het een nieuwe backup feature genaamd “Recover” zou lanceren. Zoals we vorige week al uitvoerig beschreven zou deze nieuwe update verschillende veiligheidsrisico’s inhouden en een serieuze afwijking zijn van de veiligheidsprincipes die het bedrijf

LEES VERDER »

Amerikaanse debt ceiling weer opgetrokken

President Joe Biden heeft eindelijk een deal te pakken over de nakende “debt ceiling” die vandaag nog steeds is vastgelegd op $31,4 biljoen. Dit schuldenplafond is een louter Amerikaans fenomeen waarbij de overheid van de VS zichzelf een limiet oplegt wat betreft het maximum aan

LEES VERDER »

Ledger update roept veel vragen op

De populairste hardware wallet producent ter wereld maakte de voorbije week misschien wel de grootste blunder uit zijn 9 jarige geschiedenis. Op 16 mei werd de nieuwe Ledger firmware versie 2.2.1 gelanceerd die de nieuwe functionaliteit ‘Ledger Recover’ bevat. Deze controversiële update maakt het mogelijk

LEES VERDER »