Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin City, aangedreven door vulkaanobligaties

Sommige mensen bezitten een uitzonderlijke combinatie van visie, lef en doorzettingsvermogen, Bukele is duidelijk één van die mensen. Tijdens de “Bitcoin Week” conferentie vorige week kondigde de president van El Salvador aan dat het land binnenkort zal beginnen met de opbouw van “Bitcoin City”.

Dit ambitieuze project krijgt een plekje in de regio Usulután aan de rand van een vulkaan, waarvan de geothermale energie gebruikt zal worden om elektriciteit op te wekken voor de stad zelf én voor nieuwe Bitcoin mining faciliteiten. De bekostiging zal gebeuren met wat men ondertussen “vulkaanobligaties” noemt. Het uitgeven van deze unieke obligaties gaat van start begin 2022 en wordt mogelijk gemaakt met het “Liquid Network”, een tweede laag bovenop Bitcoin. Met deze technologie is het mogelijk om unieke tokens te creëren (zoals obligaties bijvoorbeeld) zonder dat er een aparte monetaire eenheid aan vasthangt (iets wat bijvoorbeeld wel het geval is bij Ethereum). Ideaal dus als platform om vulkaanobligaties te verhandelen!

In de eerste ronde zal er voor 1 miljard dollar aan fondsen opgehaald worden, waarvan 500 miljoen onmiddellijk te investeren is in de opbouw van elektriciteitscentrales. Het wordt pas echt interessant wat betreft de overige 500 miljoen dollar, die wordt namelijk integraal geïnvesteerd in Bitcoin, met een verplichte lock-up periode van 5 jaar. Na deze 5 jaar wordt een deel van deze Bitcoin verkocht om de obligatiehouders uit te betalen inclusief een stevig dividend. Als het Bitcoin ecosysteem verder blijft groeien aan zelfs maar de helft van het huidige tempo betekend dit een enorm rendement, Bitcoin game theory at work! Bovendien is dit nog maar de eerste van 10 geplande investeringsrondes, er zal dus stevig geHODLED worden.

Last but not least zal Bitcoin City beschikken over een compleet nieuwe belastingstructuur: 0% vermogenswinstbelasting, 0% inkomstenbelasting, 0% loonbelasting, 0% onroerend goed belasting en 0% gemeentebelasting. De enige heffing die van kracht zal zijn is een 10% belasting over de toegevoegde waarde (btw). De race voor de belastingbetaler was al begonnen met landen zoals Portugal, Malta, Cyprus enz. maar het is duidelijk dat de echte competitie nog moet losbarsten en Bukele zet met deze aankondiging alvast weer de toon!