Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Donald Trump lanceert NFT collectie

De nieuwe collectie is geïnspireerd door de populaire honkbal verzamelkaartjes en representeren verschillende fases uit het leven en carrière van Donald Trump. Door de aankoop van de NFT’s kan je bovendien ook een privé ontmoeting met de ex-president winnen. Bekijk het als een soort loterij ticket. Als je minstens 45 NFT’s koopt krijg je gegarandeerd ook een ticket voor een galadiner voor 2000 personen met Trump. 

Binnen de 24 uur was de collectie, bestaande uit 45.000  exemplaren, volledig uitverkocht. De NFT’s konden worden aangekocht met fiat of Ethereum. Volgens data van Dune Analytics hebben bijna 13.000 mensen een verzamelitem gemint, wat neerkomt op een gemiddelde van 3.5 tokens per persoon. 115 mensen hebben meer dan 45 NFT’s gekocht en 17 mensen hebben een totaal van 100 NFT’s of meer gekocht. Er worden ook nog steeds 1.000 NFT’s bewaard door een Gnosis Safe en Multisignature wallet, deze ontvangen naar alle waarschijnlijkheid de royaltybetalingen.  

De kaartjes komen ironisch genoeg uit nu de markt voor NFT’s in een dip zit. Een jaar geleden was Trump zich ook al goed bewust van cryptocurrencies, maar toen vond hij ze ‘erg gevaarlijk’.  Hij vergeleek de markt met de Dot.com-bubbel.