Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bear market aka the great cleanup!

We hebben het hier wel al eens laten vallen: bear markets bieden kansen om grote winsten te behalen in een opwaartse markt. Ze bieden bovendien ook een rustmoment om tot bezinning te komen en kennis te vergaren. Wij tonen jou vandaag nog een andere positieve kant van de bear market, namelijk de operatie grote schoonmaak!

Op moment van schrijven zien we via coinmarketcap dat er maar liefst 21.270 cryptoprojecten bestaan en daarvan kwijnden ondertussen 12.100 digitale tokens weg tot pure zombie projecten! Dit zijn projecten waarvan al meer dan een maand geen trades meer uitgevoerd zijn.

Tijdens de bullmarkt van 2021 was er veel geld, aandacht en liquiditeit voor nieuwe en bestaande projecten, vertelt Jacob Joseph – onderzoeksanalist bij onderzoeker CryptoCompare – in een interview. “In de aanhoudende bear market zullen zelfs goede projecten met nuttige toepassingen het moeilijk krijgen om hun activiteiten te ondersteunen, omdat ze de toegang tot kapitaal en financiering verliezen.”

Natuurlijk zijn er dus ook goede projecten gekapseisd die noodlottig probeerden overeind te blijven in het slop van de markt die nog maanden kan duren. Toch gaat het bij deze enorme wipe-out vooral om een broodnodige grote kuis om de markt terug gezond te maken! Meme coins, kortetermijn-leverage assets, onrealistische algoritmische stable coins of projecten die voor de lol werden opgericht worden nu weggespoeld. Zo komt er weer ademruimte om de bomen terug door het bos te kunnen zien!

De ineenstorting van de Terra-blockchain, Three Arrows Capital en cryptobedrijven zoals Celsius Network die een verdere uitverkoop veroorzaakten en een afgekoelde durfkapitaalfinanciering waren zeker mede katalysators. Wederom zagen we dat de grootste tokens, zoals Bitcoin en Ethereum, grote prijsdalingen leden voordat ze uiteindelijk weer support vonden.

De boodschap blijft wel duidelijk: DYOR (do your own research) alvorens te investeren! Wij helpen jou graag om met de juiste ogen te kijken naar projecten en coins, zodat de bear market ook voor jou enkel kansen biedt in plaats van echte verliezen.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »