Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bear market aka the great cleanup!

We hebben het hier wel al eens laten vallen: bear markets bieden kansen om grote winsten te behalen in een opwaartse markt. Ze bieden bovendien ook een rustmoment om tot bezinning te komen en kennis te vergaren. Wij tonen jou vandaag nog een andere positieve kant van de bear market, namelijk de operatie grote schoonmaak!

Op moment van schrijven zien we via coinmarketcap dat er maar liefst 21.270 cryptoprojecten bestaan en daarvan kwijnden ondertussen 12.100 digitale tokens weg tot pure zombie projecten! Dit zijn projecten waarvan al meer dan een maand geen trades meer uitgevoerd zijn.

Tijdens de bullmarkt van 2021 was er veel geld, aandacht en liquiditeit voor nieuwe en bestaande projecten, vertelt Jacob Joseph – onderzoeksanalist bij onderzoeker CryptoCompare – in een interview. “In de aanhoudende bear market zullen zelfs goede projecten met nuttige toepassingen het moeilijk krijgen om hun activiteiten te ondersteunen, omdat ze de toegang tot kapitaal en financiering verliezen.”

Natuurlijk zijn er dus ook goede projecten gekapseisd die noodlottig probeerden overeind te blijven in het slop van de markt die nog maanden kan duren. Toch gaat het bij deze enorme wipe-out vooral om een broodnodige grote kuis om de markt terug gezond te maken! Meme coins, kortetermijn-leverage assets, onrealistische algoritmische stable coins of projecten die voor de lol werden opgericht worden nu weggespoeld. Zo komt er weer ademruimte om de bomen terug door het bos te kunnen zien!

De ineenstorting van de Terra-blockchain, Three Arrows Capital en cryptobedrijven zoals Celsius Network die een verdere uitverkoop veroorzaakten en een afgekoelde durfkapitaalfinanciering waren zeker mede katalysators. Wederom zagen we dat de grootste tokens, zoals Bitcoin en Ethereum, grote prijsdalingen leden voordat ze uiteindelijk weer support vonden.

De boodschap blijft wel duidelijk: DYOR (do your own research) alvorens te investeren! Wij helpen jou graag om met de juiste ogen te kijken naar projecten en coins, zodat de bear market ook voor jou enkel kansen biedt in plaats van echte verliezen.