Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Deel 8: Roadmap The Graph 2023

De Graph is een gedecentraliseerd protocol dat de toegang tot blockchain data vereenvoudigt. Graag stellen we je in dit artikel voor aan vier ontwikkelingen die voor 2023 op de planning staan voor The Graph en die het protocol zullen verbeteren:

  1. Het einde van de “Hosted Service”
  2. Firehose
  3. Substreams
  4. Protocol uitbreiding naar Ethereum L2 met Arbitrum One
Het einde van de “Hosted Service”

De gehoste service van The Graph was een tussenstap om nieuwe gebruikers aan te trekken en duizenden ontwikkelaars wereldwijd te laten experimenteren met het The Graph-protocol. Het was een centraal gehoste service die meer dan 20.000 subgraphs aanbood en duizenden ontwikkelaars over de hele wereld in staat gesteld heeft om te experimenteren met het The Graph-protocol.

Het gedecentraliseerde netwerk van The Graph werd gelanceerd op 17 december 2020. Dit netwerk bestaat uit indexerings-nodes die indexerings- en zoekmogelijkheden bieden voor de Ethereum-blockchain. Het gedecentraliseerde netwerk is betalend, “permissionless” en gedecentraliseerd,het werkt sneller, betrouwbaarder en is efficiënter dan de gehoste service.

Firehose

Firehose is de volgende stap in het indexeren bij The Graph en is essentieel voor het indexeren van ketens zoals Arweave, Solana en Near. Firehose zorgt voor exponentieel sneller indexeren door blockchain-gegevens om te zetten in platte bestanden die lokaal kunnen worden opgeslagen. Hierdoor kunnen indexers efficiënter schalen en meer subgraphs verwerken. Het vereenvoudigt het indexeren van verschillende ketens door het bieden van een consistente interface, waardoor veel van de complexiteit voor indexers wordt weggenomen.

Substreams

Het indexeren van blockchain-gegevens is de kernfunctionaliteit van The Graph Network en moet daarom een extreem snelle operatie zijn. Substreams bieden een oplossing voor het probleem van langzame indexering van subgraphs op de Decentralized Network door over te stappen van een lineair naar een parallel model. Dit verhoogt de snelheid van synchronisatie en indexering aanzienlijk en werkt samen met Firehose, die de benodigde gegevens levert.

Uitbreiding naar Arbitrum (Ethereum Layer-2)

Arbitrum One is een Layer 2-blockchain die Ethereum uitbreidt maar wel de security garanties van Ethereum erft. Het vermindert aanzienlijk de transactiekosten en congestie door een groot deel van de transacties, berekeningen en gegevensopslag van het hoofdnetwerk (Layer 1) van Ethereum te verplaatsen naar deze Layer 2.

The Graph heeft aangekondigd dat het de hele functionaliteit van het netwerk zal migreren naar Arbitrum om kosten te verlagen en kansen te vergroten voor node operators, delegators en curators. Bijvoorbeeld, Indexers zullen hun kosten met 100x verlagen door te migreren naar Arbitrum.

Dankzij deze Roadmap en de voortdurende ontwikkelingen bereidt The Graph zich voor op de toekomst van Web3, waarmee het zijn belangrijke positie als data indexing protocol significant kan versterken en zich verzekert van mogelijkheden om verder te blijven groeien.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »