Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Deel 8: Roadmap The Graph 2023

De Graph is een gedecentraliseerd protocol dat de toegang tot blockchain data vereenvoudigt. Graag stellen we je in dit artikel voor aan vier ontwikkelingen die voor 2023 op de planning staan voor The Graph en die het protocol zullen verbeteren:

  1. Het einde van de “Hosted Service”
  2. Firehose
  3. Substreams
  4. Protocol uitbreiding naar Ethereum L2 met Arbitrum One
Het einde van de “Hosted Service”

De gehoste service van The Graph was een tussenstap om nieuwe gebruikers aan te trekken en duizenden ontwikkelaars wereldwijd te laten experimenteren met het The Graph-protocol. Het was een centraal gehoste service die meer dan 20.000 subgraphs aanbood en duizenden ontwikkelaars over de hele wereld in staat gesteld heeft om te experimenteren met het The Graph-protocol.

Het gedecentraliseerde netwerk van The Graph werd gelanceerd op 17 december 2020. Dit netwerk bestaat uit indexerings-nodes die indexerings- en zoekmogelijkheden bieden voor de Ethereum-blockchain. Het gedecentraliseerde netwerk is betalend, “permissionless” en gedecentraliseerd,het werkt sneller, betrouwbaarder en is efficiënter dan de gehoste service.

Firehose

Firehose is de volgende stap in het indexeren bij The Graph en is essentieel voor het indexeren van ketens zoals Arweave, Solana en Near. Firehose zorgt voor exponentieel sneller indexeren door blockchain-gegevens om te zetten in platte bestanden die lokaal kunnen worden opgeslagen. Hierdoor kunnen indexers efficiënter schalen en meer subgraphs verwerken. Het vereenvoudigt het indexeren van verschillende ketens door het bieden van een consistente interface, waardoor veel van de complexiteit voor indexers wordt weggenomen.

Substreams

Het indexeren van blockchain-gegevens is de kernfunctionaliteit van The Graph Network en moet daarom een extreem snelle operatie zijn. Substreams bieden een oplossing voor het probleem van langzame indexering van subgraphs op de Decentralized Network door over te stappen van een lineair naar een parallel model. Dit verhoogt de snelheid van synchronisatie en indexering aanzienlijk en werkt samen met Firehose, die de benodigde gegevens levert.

Uitbreiding naar Arbitrum (Ethereum Layer-2)

Arbitrum One is een Layer 2-blockchain die Ethereum uitbreidt maar wel de security garanties van Ethereum erft. Het vermindert aanzienlijk de transactiekosten en congestie door een groot deel van de transacties, berekeningen en gegevensopslag van het hoofdnetwerk (Layer 1) van Ethereum te verplaatsen naar deze Layer 2.

The Graph heeft aangekondigd dat het de hele functionaliteit van het netwerk zal migreren naar Arbitrum om kosten te verlagen en kansen te vergroten voor node operators, delegators en curators. Bijvoorbeeld, Indexers zullen hun kosten met 100x verlagen door te migreren naar Arbitrum.

Dankzij deze Roadmap en de voortdurende ontwikkelingen bereidt The Graph zich voor op de toekomst van Web3, waarmee het zijn belangrijke positie als data indexing protocol significant kan versterken en zich verzekert van mogelijkheden om verder te blijven groeien.

Nieuws

WEF wil crypto reguleren

Het WEF publiceerde op 25 mei een nieuwe white paper met de de naam “Pathways to Crypto-Asset Regulation” waarin het beklemtoont dat er dringend meer regulatie nodig is. De paper bevat de gebruikelijke ongegronde beschuldigingen en vooroordelen over Bitcoin. Zo doen de auteurs een oproep

LEES VERDER »

Ledger stelt update uit na aanhoudende kritiek

Het regende bakken kritiek toen Ledger op 16 mei aankondigde dat het een nieuwe backup feature genaamd “Recover” zou lanceren. Zoals we vorige week al uitvoerig beschreven zou deze nieuwe update verschillende veiligheidsrisico’s inhouden en een serieuze afwijking zijn van de veiligheidsprincipes die het bedrijf

LEES VERDER »

Amerikaanse debt ceiling weer opgetrokken

President Joe Biden heeft eindelijk een deal te pakken over de nakende “debt ceiling” die vandaag nog steeds is vastgelegd op $31,4 biljoen. Dit schuldenplafond is een louter Amerikaans fenomeen waarbij de overheid van de VS zichzelf een limiet oplegt wat betreft het maximum aan

LEES VERDER »

Ledger update roept veel vragen op

De populairste hardware wallet producent ter wereld maakte de voorbije week misschien wel de grootste blunder uit zijn 9 jarige geschiedenis. Op 16 mei werd de nieuwe Ledger firmware versie 2.2.1 gelanceerd die de nieuwe functionaliteit ‘Ledger Recover’ bevat. Deze controversiële update maakt het mogelijk

LEES VERDER »