Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

De toekomst van Ethereum wordt helderder beweert Vitalik Buterin

Vitalik Buterin had eerder een incrementeel proces in vijf fasen geschetst, gericht op het sturen van de smart contract-blockchain in de richting van wat hij noemde de “endgame” (einddoel) van de ontwikkeling van Ethereum.

Ethereum solo stakers en nodes staan klaar om de vruchten te plukken van de integratie van Verkle trees, zoals aangegeven door Vitalik Buterin. De medeoprichter van Ethereum prees in een recent bericht de voordelen van deze technologische verbetering van het protocol van Ethereum.
Verkle trees vormen een onderdeel van de Ethereum roadmap, zoals deze eind 2022 door Buterin werd gedeeld.

Er wordt verwacht dat Verkle trees en ‘staatloze validator-clients’ zullen faciliteren, waarbij Buterin hun vermogen benadrukt om staking nodes in staat te stellen te werken met ‘bijna nul harde schijfruimte en vrijwel onmiddellijk te synchroniseren’.

Buterin had eerder een incrementeel proces in vijf fasen geschetst, gericht op het sturen van de smart contract-blockchain in de richting van wat hij noemde de “endgame” van de ontwikkeling van Ethereum. Dit kwam na de langverwachte activering van de Beacon Chain, die de overgang van Ethereum naar proof-of-stake-consensus in september 2022 markeerde.

Vijf trefwoorden vatten de opeenvolgende ontwikkelingsfasen samen: Merge, Surge, Verge, Purge en Splurge schetsen de technische complexiteit van verschillende ontwikkelingsmijlpalen. Uitgebreide info over deze trefwoorden en ontwikkelingsfasen in de onderstaande video van Bankless.