Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

De grote jongens storten zich op ASIC chip productie

Sinds jaar en dag wordt de Bitcoin mining ASIC chip productie gedomineerd door Bitmain, microBT en Canaan.

De grote semiconductor producenten van de wereld zoals Intel en Samsung haalden telkens hun neus op wanneer ze werden gevraagd of ze zich wilden mengen in deze extreem lucratieve markt. Steeds terugkerende excuses waren dat de crypto industrie te onvoorspelbaarheid is, een te hoog “boom and bust” karakter heeft en bovendien geen zekere toekomst kan bieden.

Al deze bezwaren worden nu van tafel geveegd door Intel want ze kondigen aan dat ze binnenkort hun eigenste Bitcoin miner op de markt zullen brengen!

Dit nieuwe product draagt de naam “Bonanza Mine ASIC” en zal op 23 februari onthuld worden op de ISSCC conferentie in San Francisco. Intel zou Intel natuurlijk niet zijn als ze dit niet tot in de puntjes hadden voorbereid en er is dan ook al een groot leveringscontract beklonken met het mining bedrijf GRIID.

GRIID is de new kid on the block in de Amerikaanse mining industrie en ziet het groots. Het bedrijf gaat de komende jaren 3 grote mining centra’s openen in de US voor een totale capaciteit van 48 megawatts aan mining power en daarbij komt die nieuwe hardware van Intel zeker van pas.

Voorlopig is het nog niet duidelijk of Samsung, de grote concurrent van Intel, zich ook gaat wagen aan ASIC chip productie. Als Intel een succesvolle lancering kan waarmaken is de kans natuurlijk wel groot dat Samsung niet lang zal achterblijven.

De grote winnaar van heel dit verhaal is zonder twijfel de mining industrie zelf, die kan namelijk wel wat gezonde concurrentie gebruiken. Het is geen geheim dat ASICs al jaren geplaagd worden door absurde woekerprijzen dankzij BItmain, die graag misbruik maakt van haar semi-monopolie.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u