Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

De grote jongens storten zich op ASIC chip productie

Sinds jaar en dag wordt de Bitcoin mining ASIC chip productie gedomineerd door Bitmain, microBT en Canaan.

De grote semiconductor producenten van de wereld zoals Intel en Samsung haalden telkens hun neus op wanneer ze werden gevraagd of ze zich wilden mengen in deze extreem lucratieve markt. Steeds terugkerende excuses waren dat de crypto industrie te onvoorspelbaarheid is, een te hoog “boom and bust” karakter heeft en bovendien geen zekere toekomst kan bieden.

Al deze bezwaren worden nu van tafel geveegd door Intel want ze kondigen aan dat ze binnenkort hun eigenste Bitcoin miner op de markt zullen brengen!

Dit nieuwe product draagt de naam “Bonanza Mine ASIC” en zal op 23 februari onthuld worden op de ISSCC conferentie in San Francisco. Intel zou Intel natuurlijk niet zijn als ze dit niet tot in de puntjes hadden voorbereid en er is dan ook al een groot leveringscontract beklonken met het mining bedrijf GRIID.

GRIID is de new kid on the block in de Amerikaanse mining industrie en ziet het groots. Het bedrijf gaat de komende jaren 3 grote mining centra’s openen in de US voor een totale capaciteit van 48 megawatts aan mining power en daarbij komt die nieuwe hardware van Intel zeker van pas.

Voorlopig is het nog niet duidelijk of Samsung, de grote concurrent van Intel, zich ook gaat wagen aan ASIC chip productie. Als Intel een succesvolle lancering kan waarmaken is de kans natuurlijk wel groot dat Samsung niet lang zal achterblijven.

De grote winnaar van heel dit verhaal is zonder twijfel de mining industrie zelf, die kan namelijk wel wat gezonde concurrentie gebruiken. Het is geen geheim dat ASICs al jaren geplaagd worden door absurde woekerprijzen dankzij BItmain, die graag misbruik maakt van haar semi-monopolie.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »