Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

De grote jongens storten zich op ASIC chip productie

Sinds jaar en dag wordt de Bitcoin mining ASIC chip productie gedomineerd door Bitmain, microBT en Canaan.

De grote semiconductor producenten van de wereld zoals Intel en Samsung haalden telkens hun neus op wanneer ze werden gevraagd of ze zich wilden mengen in deze extreem lucratieve markt. Steeds terugkerende excuses waren dat de crypto industrie te onvoorspelbaarheid is, een te hoog “boom and bust” karakter heeft en bovendien geen zekere toekomst kan bieden.

Al deze bezwaren worden nu van tafel geveegd door Intel want ze kondigen aan dat ze binnenkort hun eigenste Bitcoin miner op de markt zullen brengen!

Dit nieuwe product draagt de naam “Bonanza Mine ASIC” en zal op 23 februari onthuld worden op de ISSCC conferentie in San Francisco. Intel zou Intel natuurlijk niet zijn als ze dit niet tot in de puntjes hadden voorbereid en er is dan ook al een groot leveringscontract beklonken met het mining bedrijf GRIID.

GRIID is de new kid on the block in de Amerikaanse mining industrie en ziet het groots. Het bedrijf gaat de komende jaren 3 grote mining centra’s openen in de US voor een totale capaciteit van 48 megawatts aan mining power en daarbij komt die nieuwe hardware van Intel zeker van pas.

Voorlopig is het nog niet duidelijk of Samsung, de grote concurrent van Intel, zich ook gaat wagen aan ASIC chip productie. Als Intel een succesvolle lancering kan waarmaken is de kans natuurlijk wel groot dat Samsung niet lang zal achterblijven.

De grote winnaar van heel dit verhaal is zonder twijfel de mining industrie zelf, die kan namelijk wel wat gezonde concurrentie gebruiken. Het is geen geheim dat ASICs al jaren geplaagd worden door absurde woekerprijzen dankzij BItmain, die graag misbruik maakt van haar semi-monopolie.

Nieuws

WEF wil crypto reguleren

Het WEF publiceerde op 25 mei een nieuwe white paper met de de naam “Pathways to Crypto-Asset Regulation” waarin het beklemtoont dat er dringend meer regulatie nodig is. De paper bevat de gebruikelijke ongegronde beschuldigingen en vooroordelen over Bitcoin. Zo doen de auteurs een oproep

LEES VERDER »

Ledger stelt update uit na aanhoudende kritiek

Het regende bakken kritiek toen Ledger op 16 mei aankondigde dat het een nieuwe backup feature genaamd “Recover” zou lanceren. Zoals we vorige week al uitvoerig beschreven zou deze nieuwe update verschillende veiligheidsrisico’s inhouden en een serieuze afwijking zijn van de veiligheidsprincipes die het bedrijf

LEES VERDER »

Amerikaanse debt ceiling weer opgetrokken

President Joe Biden heeft eindelijk een deal te pakken over de nakende “debt ceiling” die vandaag nog steeds is vastgelegd op $31,4 biljoen. Dit schuldenplafond is een louter Amerikaans fenomeen waarbij de overheid van de VS zichzelf een limiet oplegt wat betreft het maximum aan

LEES VERDER »

Ledger update roept veel vragen op

De populairste hardware wallet producent ter wereld maakte de voorbije week misschien wel de grootste blunder uit zijn 9 jarige geschiedenis. Op 16 mei werd de nieuwe Ledger firmware versie 2.2.1 gelanceerd die de nieuwe functionaliteit ‘Ledger Recover’ bevat. Deze controversiële update maakt het mogelijk

LEES VERDER »