De grote jongens storten zich op ASIC chip productie

Sinds jaar en dag wordt de Bitcoin mining ASIC chip productie gedomineerd door Bitmain, microBT en Canaan.

De grote semiconductor producenten van de wereld zoals Intel en Samsung haalden telkens hun neus op wanneer ze werden gevraagd of ze zich wilden mengen in deze extreem lucratieve markt. Steeds terugkerende excuses waren dat de crypto industrie te onvoorspelbaarheid is, een te hoog “boom and bust” karakter heeft en bovendien geen zekere toekomst kan bieden.

Al deze bezwaren worden nu van tafel geveegd door Intel want ze kondigen aan dat ze binnenkort hun eigenste Bitcoin miner op de markt zullen brengen!

Dit nieuwe product draagt de naam “Bonanza Mine ASIC” en zal op 23 februari onthuld worden op de ISSCC conferentie in San Francisco. Intel zou Intel natuurlijk niet zijn als ze dit niet tot in de puntjes hadden voorbereid en er is dan ook al een groot leveringscontract beklonken met het mining bedrijf GRIID.

GRIID is de new kid on the block in de Amerikaanse mining industrie en ziet het groots. Het bedrijf gaat de komende jaren 3 grote mining centra’s openen in de US voor een totale capaciteit van 48 megawatts aan mining power en daarbij komt die nieuwe hardware van Intel zeker van pas.

Voorlopig is het nog niet duidelijk of Samsung, de grote concurrent van Intel, zich ook gaat wagen aan ASIC chip productie. Als Intel een succesvolle lancering kan waarmaken is de kans natuurlijk wel groot dat Samsung niet lang zal achterblijven.

De grote winnaar van heel dit verhaal is zonder twijfel de mining industrie zelf, die kan namelijk wel wat gezonde concurrentie gebruiken. Het is geen geheim dat ASICs al jaren geplaagd worden door absurde woekerprijzen dankzij BItmain, die graag misbruik maakt van haar semi-monopolie.

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »