Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

DCA op de koffie bij de Belgische Senaat

Op maandag 13 september was DCA te gast bij de voorzitster van de Senaat Stephanie D’Hose. De ontmoeting diende als een eerste verkennend gesprek om de dialoog omtrent cryptocurrency in gang te zetten op zowel het federale als het lokale niveau. De adoptie en opmars van blockchain technologie gaat sneller dan ooit tevoren en België mag op dit vlak zeker niet achterblijven! Gelukkig begint dit besef ook bij onze politici elke dag te groeien en de Senaat koos daarom voluit voor DCA als raadgever voor deze dikwijls moeilijke materie. 

Als eerste belangrijke stap zal in samenspraak met de overheid kennis en expertise verschaft worden aan onze Belgische parlementsleden en burgemeesters teneinde hen up to date te brengen over deze cruciale nieuwe technologie. Tijdens dit gesprek is ook meteen duidelijk geworden dat er wel degelijk verschillende burgemeesters staan te popelen om de handen uit de mouwen te steken, zo staat er ondertussen ook al een gesprek met Mathias De Clercq (burgemeester van Gent) op de agenda. 

Wij bij DCA zijn heel tevreden over de ruimdenkende houding van de overheid en we beschouwen het als onze plicht om hen bij te staan in het creëren van een cryptovriendelijke omgeving voor alle Vlamingen. Tegelijk beseffen we ook dat goede intenties niet altijd vertalen naar goede wetgeving, we zullen dan ook heel alert te werk gaan en zo nodig op tijd aan de alarmbel trekken! (v.l.n.r. Quinten François, Bert Schelfhout, Brecht Van Craen, David De Vriesere, Noël De Rudder)

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »