Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Aziatische markten kunnen crypto ETF’s omarmen in navolging van Hong Kong

Aziatische toezichthouders zouden binnenkort crypto-ETF’s kunnen lanceren, geïnspireerd door de baanbrekende stappen van Hong Kong.
De potentiële lancering van crypto-ETF’s in Hong Kong zou een precedent kunnen scheppen voor andere Aziatische landen zoals Zuid-Korea, Japan en Singapore, en hen kunnen inspireren soortgelijke financiële producten te introduceren.

In navolging van de VS ondersteunde de Britse Financial Conduct Authority lijsten van ondersteunde Bitcoin en Ethereum ETN’s voor professionele beleggers, wat een signaal was van een groeiende acceptatie van cryptocurrencies op gevestigde financiële markten.

De Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong heeft een aanzienlijke stap gezet door de eerste reeks spot Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) Exchange-Traded Funds (ETF’s) voorwaardelijk goed te keuren. Deze mijlpaal positioneert de regio als een mondiaal financieel technologiecentrum en weerspiegelt de ambities om op cryptocurrency gebaseerde beleggingsproducten te omarmen.

De goedgekeurde ETF’s zullen worden beheerd door minstens dri” vooraanstaande vermogensbeheerders, waaronder Harvest Fund Management, Bosera Asset Management en China Asset Management (ChinaAMC), elk met een substantiële aanwezigheid in Hong Kong.

Volgens experts zullen de crypto-ETF’s van Hong Kong echter peanuts zijn vergeleken met Amerikaanse versies qua volumes en instroom richting cryptocurrencies.

Volgens Karim Sabre van 21Shares zouden regio’s met een hoge crypto-adoptie, zoals Zuid-Korea, Japan en Singapore, binnenkort hun crypto-ETF’s kunnen goedkeuren, onder invloed van politieke en regelgevende verschuivingen die dergelijke producten bevoordelen.

De vooruitgang in Groot-Brittannië en Australië wijst op een positieve trend in de richting van het omarmen van crypto-investeringen, waarbij Groot-Brittannië een gefaseerde aanpak hanteert om de marktparticipatie uit te breiden en Australië nieuwe ETF’s bevordert onder bijgewerkte wettelijke normen.