Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Crypto heeft volwassen toezicht nodig volgens Michael Saylor

Als het aan Michael Saylor ligt, dan komt er snel duidelijke wetgeving voor de crypto-industrie. In een interview met CNBC van 3 februari zegt Saylor dat de “meltdown” van de industrie in 2022 pijnlijk duidelijk maakt dat er een absolute noodzaak is aan regelgeving.

Sommige partijen zijn volgens Saylor totaal onverantwoord te werk gegaan. Denk maar aan Luna, Celsius en FTX. Bitcoin trekt zich hier helemaal niets van aan en is net ontworpen om bescherming te bieden tegen de schimmige praktijken van het traditionele financiële systeem. Jammer dat dergelijke partijen de reputatie van Bitcoin zo besmeuren met hun onverantwoorde manier van ondernemen.

Volgens Saylor is er bijvoorbeeld toezicht nodig van een partij als de Securities and Exchange Commission (SEC). De industrie heeft de Goldman Sachs, de Morgan Stanleys en de BlackRocks van deze wereld nodig.

Saylor reageerde ook op de 99-jarige Charlie Munger. Volgens Munger zou Bitcoin verboden moeten worden. “Munger zou Bitcoin eens goed onder de loep moeten nemen.. Als hij Bitcoin 100 uur zou bestuderen, zou hij er nog enthousiaster over zijn dan ik,” aldus Michael Saylor.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u