Centrale bank van Argentinië verbiedt banken Bitcoin- en cryptodiensten aan te bieden

De Centrale Bank van de Argentinië (BCRA) heeft afgelopen donderdag in een verklaring aangekondigd dat het voor financiële instellingen in het land verboden is om cliënten diensten aan te bieden waarbij Bitcoin of andere cryptocurrencies betrokken zijn.

Het nieuws komt nadat Argentinië een lening van 45 miljard dollar van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kreeg, waarin werd bepaald dat het land het gebruik van Bitcoin en cryptocurrency moet ontmoedigen.

De grootste privébank van Argentinië kondigde enkele dagen ervoor aan dat ze precies dezelfde producten zou gaan aanbieden. Burbank, een digitale bank in het land, kondigde ook aan dat het een ondersteuningslijn voor Bitcoin en andere cryptocurrencies zou gaan aanbieden.

Nochtans staat Argentinië in de lijst van landen waarin de adoptie van Bitcoin zeer groot is. Deze aanhoudende adoptie van Bitcoin en andere cryptocurrencies in Argentinië kan grotendeels toegeschreven worden aan de torenhoge inflatiecijfers waaronder de burgers te lijden hebben. Reuters meldde dat de inflatiegegevens van de regering vorige maand een inflatie van 55% op jaarbasis liet zien. In het rapport staat ook dat experts een inflatie van 60% verwachten voor het jaar, wat zijn tol zal eisen voor de 40% van de bevolking die naar verluidt onder de armoedegrens leeft.

De Argentijnse centrale bank bracht vorig jaar ook een waarschuwing uit over het gebruik van cryptocurrencies en de risico’s die het zag waaronder hoge volatiliteit, witwassen van geld, financiering van terrorisme en mogelijke niet-naleving van deviezenregelgeving.

Het is dan ook heel duidelijk dat deze nieuwe regelgeving doorgeduwd wordt met behulp van het IMF dat niet Bitcoin gezind is.

Desondanks dit obstakel vormt Bitcoin een uitweg voor de Argentijnse bevolking om te ontsnappen aan de langdurige en torenhoge inflatie die er in het land heerst. Zo kunnen ze sparen in een schaarse asset die alsmaar meer waarde zal verkrijgen ten opzichte van de geldprinter in Argentinië.

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »