Is Bitcoin voor rijke mensen?

Wanneer je aan de slag wil gaan met Bitcoin maakt het niet uit of je dit doet voor 1 of voor 1 miljoen Euro, iedereen kan beginnen sparen op hun eigen tempo. Bitcoin is dus zeker niet voor rijke mensen.

Het geloof dat Bitcoin enkel voor rijke mensen is, is één van de hardnekkigste misvattingen van de laatste jaren. Het is absoluut niet zo dat je een volledige Bitcoin moet kopen om deel uit te maken van het netwerk. Zo is 1 Bitcoin onderverdeelbaar in 100.000.000 Satoshi’s, genoemd naar de uitvinder van het protocol (Satoshi Nakamoto). Wanneer je dus aan de slag wil gaan met Bitcoin maakt het niet uit of je dit doet voor 1 of voor 1 miljoen Euro, iedereen kan beginnen te sparen op hun eigen tempo.

Dit is wat Bitcoin net zo mooi maakt, zelfs met extreem kleine bedragen van 10 Euro per maand kan je zekerheid en financiële onafhankelijkheid beginnen opbouwen voor je toekomst. Bitcoin wordt dan ook de krachtigste spaartechnologie ooit genoemd.

 

Bitcoin als alternatief voor een huis

Vergelijk dit maar eens met de enige andere optie die vandaag nog beschikbaar is voor de gemiddelde Vlaming; een eigen huis. Vanwege inflatie (die meer en meer begint te woekeren) wordt deze droom steeds moeilijker bereikbaar. Bitcoin is een waardig alternatief en heeft bovendien geen last van: wurgleningen bij de bank, immobiliteit, een minimum instapbedrag van 200.000 Euro, onderhoudskosten, verzekeringen, moeilijke huurders etc.

Dankzij Bitcoin is het dus voor het eerst in decennia terug mogelijk voor iedereen om een deftig spaarpotje op te bouwen.

Bekijk aandachtig even onderstaande grafiek die aangeeft hoe het ontbreken van een waardige spaartechnologie onze Westerse maatschappij werkelijk in twee heeft gespleten.

 

Is Bitcoin voor rijke mensen?
Onder ons fiat systeem zijn het vooral de rijke mensen die erop vooruit gaan. Bitcoin lost dit op!

De oranje lijn geeft de 1% rijkste Amerikanen weer, ze kunnen hun kapitaal beschermen door de aankoop van exclusieve goederen (obligaties, aandelen, derivaten, goud, prijzig vastgoed, zeldzame kunst etc.) die niet voorhanden zijn voor de meesten onder ons. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat the happy few het ontzettend goed hebben gedaan de laatste 50 jaar. Contrasteer dit met de blauwe lijn, de 90% armste Amerikanen, die door de complete afwezigheid van een deftige spaartechnologie de laatste halve eeuw letterlijk het gelag hebben moeten betalen van de top. Dankzij Bitcoin kan deze extreme ongelijkheid tussen de “haves and have nots” eindelijk terug gecorrigeerd worden.

 

Inflatie woekert overal ter wereld

Tenslotte moeten we ook beseffen dat de bevolking in andere werelddelen het nog erger te verduren krijgt dan wij hier in Europa. Denk maar aan de hyperinflatie in Zimbabwe en Venezuela. Maar ook landen met 10%, 20% of 30% inflatie per jaar zoals Argentinïe, Turkije, Iran, Nigeria en zo vele andere. Laat je dus zeker door niemand wijsmaken dat Bitcoin enkel voor de rijken is, in tegendeel.

Nieuws

Nasdaq lanceert crypto bewaardienst tegen het eind Q2

De grote Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq gaat de cryptomarkt betreden door een crypto bewaardienst te lanceren. Volgens een rapport van Bloomberg is de Amerikaanse beursexploitant van plan om aan het einde van het tweede kwartaal cryptovaluta te beheren voor institutionele investeerders. Het lijkt erop dat Nasdaq

LEES VERDER »

Financiëel systeem probeert veilige banken in kiem te smoren

De gebeurtenissen van de afgelopen weken zetten nog maar eens in de verf hoe onstabiel ons huidig financieel systeem van “fractional reserve banking” is. Omdat banken het geld van hun klanten achteloos herinvesteren in een hele batterij aan beleggingsproducten met uiteenlopende gradaties van risico, worden

LEES VERDER »

Deel 8: Roadmap The Graph 2023

De Graph is een gedecentraliseerd protocol dat de toegang tot blockchain data vereenvoudigt. Graag stellen we je in dit artikel voor aan vier ontwikkelingen die voor 2023 op de planning staan voor The Graph en die het protocol zullen verbeteren: Het einde van de “Hosted

LEES VERDER »

Bankengigant Credit Suisse op de knieën

Het was weer een bijzonder spannend weekend. De centrale bank van Zwitserland (SNB) heeft, in samenwerking met de grootste bank van Zwitserland, Union Bank of Switzerland (UBS), een overname geforceerd van het noodlijdende Credit Suisse (CS). Dat de VS bankencrisis zou overslaan naar Europa viel

LEES VERDER »

Operation Choke Point: de gecoördineerde aanval op crypto

De Amerikaanse regering is met operation choke point begonnen met het versnellen van zijn harde optreden naar de crypto-industrie toe. Regelgevers van meerdere afdelingen werken samen aan deze gecoördineerde en voortdurende aanval die ‘Operation Choke Point’ genoemd wordt door crypto experten. De Amerikaanse regering gebruikt

LEES VERDER »