Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Is Bitcoin voor rijke mensen?

Wanneer je aan de slag wil gaan met Bitcoin maakt het niet uit of je dit doet voor 1 of voor 1 miljoen Euro, iedereen kan beginnen sparen op hun eigen tempo. Bitcoin is dus zeker niet voor rijke mensen.

Het geloof dat Bitcoin enkel voor rijke mensen is, is één van de hardnekkigste misvattingen van de laatste jaren. Het is absoluut niet zo dat je een volledige Bitcoin moet kopen om deel uit te maken van het netwerk. Zo is 1 Bitcoin onderverdeelbaar in 100.000.000 Satoshi’s, genoemd naar de uitvinder van het protocol (Satoshi Nakamoto). Wanneer je dus aan de slag wil gaan met Bitcoin maakt het niet uit of je dit doet voor 1 of voor 1 miljoen Euro, iedereen kan beginnen te sparen op hun eigen tempo.

Dit is wat Bitcoin net zo mooi maakt, zelfs met extreem kleine bedragen van 10 Euro per maand kan je zekerheid en financiële onafhankelijkheid beginnen opbouwen voor je toekomst. Bitcoin wordt dan ook de krachtigste spaartechnologie ooit genoemd.

 

Bitcoin als alternatief voor een huis

Vergelijk dit maar eens met de enige andere optie die vandaag nog beschikbaar is voor de gemiddelde Vlaming; een eigen huis. Vanwege inflatie (die meer en meer begint te woekeren) wordt deze droom steeds moeilijker bereikbaar. Bitcoin is een waardig alternatief en heeft bovendien geen last van: wurgleningen bij de bank, immobiliteit, een minimum instapbedrag van 200.000 Euro, onderhoudskosten, verzekeringen, moeilijke huurders etc.

Dankzij Bitcoin is het dus voor het eerst in decennia terug mogelijk voor iedereen om een deftig spaarpotje op te bouwen.

Bekijk aandachtig even onderstaande grafiek die aangeeft hoe het ontbreken van een waardige spaartechnologie onze Westerse maatschappij werkelijk in twee heeft gespleten.

 

Is Bitcoin voor rijke mensen?
Onder ons fiat systeem zijn het vooral de rijke mensen die erop vooruit gaan. Bitcoin lost dit op!

De oranje lijn geeft de 1% rijkste Amerikanen weer, ze kunnen hun kapitaal beschermen door de aankoop van exclusieve goederen (obligaties, aandelen, derivaten, goud, prijzig vastgoed, zeldzame kunst etc.) die niet voorhanden zijn voor de meesten onder ons. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat the happy few het ontzettend goed hebben gedaan de laatste 50 jaar. Contrasteer dit met de blauwe lijn, de 90% armste Amerikanen, die door de complete afwezigheid van een deftige spaartechnologie de laatste halve eeuw letterlijk het gelag hebben moeten betalen van de top. Dankzij Bitcoin kan deze extreme ongelijkheid tussen de “haves and have nots” eindelijk terug gecorrigeerd worden.

 

Inflatie woekert overal ter wereld

Tenslotte moeten we ook beseffen dat de bevolking in andere werelddelen het nog erger te verduren krijgt dan wij hier in Europa. Denk maar aan de hyperinflatie in Zimbabwe en Venezuela. Maar ook landen met 10%, 20% of 30% inflatie per jaar zoals Argentinïe, Turkije, Iran, Nigeria en zo vele andere. Laat je dus zeker door niemand wijsmaken dat Bitcoin enkel voor de rijken is, in tegendeel.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »