Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin is helemaal klaar met China

Sinds de grote Bitcoin ban van China eerder dit jaar zijn we nu nog net voor het einde van 2021 volledig hersteld van deze mokerslag. Na een drastische daling van de mining hashpower (-55% in totaal) draait het netwerk nu terug op volle toeren en halen we sinds 11 december voor de eerste keer in bijna 8 maanden terug de kaap van 180 exahash.

Het sterke herstel van Bitcoin is bijzonder indrukwekkend te noemen, zeker als je weet dat zelfs de die-hard Bitcoin believers initieel vreesden dat deze uppercut van de Chinese overheid meer dan een jaar zou vergen om te verteren. Grote winnaar van heel dit verhaal is zonder twijfel de Verenigde Staten, die hun aandeel in de globale hashrate meer dan verdubbeld zagen en ondertussen opklommen van 15% naar nu meer dan 35% van het globale netwerk.

Meten hoeveel rekenkracht er zich nog in China schuilhoudt is bijzonder moeilijk. Ruwe schattingen spreken over nog een kleine 20%, wat betekent dat maar liefst 45% het land heeft verlaten. De resterende miners zijn vooral clandestiene ondergrondse operaties die gebruik maken van rurale hydro-elektrische energie om zo onder de radar van de CCP (Chinese Communist Party) te vliegen. Maar zelfs deze harde kern staat nog zware beproevingen te wachten, er is niet alleen de constante dreiging van confiscatie en arrestatie maar bovendien ook het zeer snel naderende einde van het moessonseizoen. Waar deze miners voorgaande jaren steeds hun apparatuur konden aansluiten op koolcentrales tijdens de droge maanden, zitten ze nu zonder energie als ratten in de val. Het worden dus barre tijden voor deze hardnekkige Chinese overblijvers terwijl de miners in de VS op wolken lopen.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »