Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin exchange Kraken wil snel eigen bank lanceren

De cryptowereld heeft, zoals tijdens elke bear market, te maken met heel wat felle tegenwind. Het hoofd van de juridische afdeling van Kraken, Marco Santori, heeft daarom aangekondigd dat de Amerikaanse crypto exchange snel zijn eigen bank wil lanceren, ondanks recente aanvallen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 

Het is opmerkelijk dat Kraken deze stap zet tijdens het huidige regelgevende klimaat. Kraken werd namelijk nog maar net gedwongen zijn staking diensten in de VS stop te zetten en een boete van 30 miljoen dollar te betalen vanwege vermeende ongeregistreerde effecten. Santori weigerde in detail te treden over het conflict met de SEC, maar benadrukte dat staking diensten slechts een klein deel van de omzet van de exchange vormen. Ondanks zijn kritiek op de stellige houding van de SEC, gelooft Santori dat Kraken Bank op koers ligt om binnenkort gelanceerd te worden en dat het potentieel van crypto niet mag worden genegeerd.

“Kraken Bank is op koers om heel snel gelanceerd te worden. We zullen die balpennen aan metalen koordjes hebben. We gaan duizenden bestellen en ze aan alle banken op Wall Street bevestigen. Met ons logo.”