Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Binance verlaat Canada

Binance verlaat Canada

’s Werelds grootste cryptocurrency beurs, Binance, zegt dat het Canada verlaat vanwege problemen met de regelgeving van het land met betrekking tot stablecoins en beperkingen voor investeerders.

Nieuwe wetgeving doet Binance de das om

In een nieuwe aankondiging zegt Binance dat het zich bij andere prominente op crypto gerichte bedrijven zal voegen en de Canadese markt zal verlaten. Volgens Binance maken de nieuwe regulerende maatregelen in Canada die bedoeld zijn om investeerders te beschermen, de markt “niet langer levensvatbaar”.
“Vandaag kondigen we aan dat Binance zich bij andere prominente crypto-bedrijven aansluit om zich proactief terug te trekken uit de Canadese markt…
Helaas maken nieuwe richtlijnen met betrekking tot stablecoins en beperkingen voor investeerders die aan cryptobeurzen zijn gegeven, de Canadese markt op dit moment niet langer levensvatbaar voor Binance. We hebben deze beslissing zo lang mogelijk uitgesteld om andere redelijke mogelijkheden te onderzoeken om onze Canadese gebruikers te beschermen, maar het is duidelijk geworden dat die er niet zijn.”
In februari heeft de Canadian Securities Administration (CSA) nieuwe richtlijnen opgesteld waarin de regulerende instantie aangeeft dat ze stablecoins mogelijk beschouwt als effecten en/of derivaten.

Binance Canada

Terugkeer niet uitgesloten

Binance zegt dat het op een dag misschien terugkeert naar Canada wanneer er meer geschikte regelgeving van kracht is.
“Hoewel we het niet eens zijn met de nieuwe richtlijnen, hopen we in gesprek te blijven met de Canadese regelgevers om te werken aan een doordacht en alomvattend regelgevingskader. We zijn ervan overtuigd dat we op een dag terugkeren naar de markt wanneer Canadese gebruikers opnieuw de vrijheid hebben om toegang te krijgen tot een breder scala aan digitale activa.”
Changpeng Zhao (“CZ”), medeoprichter en CEO van Binance, is een Canadees staatsburger. Het bedrijf beschrijft het vertrek uit het land als iets dat “emotionele waarde” heeft.

Binance ook elders onder druk

Eerder deze maand meldde Bloomberg ook dat het Ministerie van Justitie van de Verenigde Staten, Binance Holdings onderzoekt om te controleren of de crypto beurs de economische en financiële sancties tegen Rusland heeft geschonden. Binance kwam ook al in het vizier van de SEC en CFTC in de VS.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u