Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Binance verlaat Canada

Binance Canada

Binance verlaat Canada

’s Werelds grootste cryptocurrency beurs, Binance, zegt dat het Canada verlaat vanwege problemen met de regelgeving van het land met betrekking tot stablecoins en beperkingen voor investeerders.

Nieuwe wetgeving doet Binance de das om

In een nieuwe aankondiging zegt Binance dat het zich bij andere prominente op crypto gerichte bedrijven zal voegen en de Canadese markt zal verlaten. Volgens Binance maken de nieuwe regulerende maatregelen in Canada die bedoeld zijn om investeerders te beschermen, de markt “niet langer levensvatbaar”.
“Vandaag kondigen we aan dat Binance zich bij andere prominente crypto-bedrijven aansluit om zich proactief terug te trekken uit de Canadese markt…
Helaas maken nieuwe richtlijnen met betrekking tot stablecoins en beperkingen voor investeerders die aan cryptobeurzen zijn gegeven, de Canadese markt op dit moment niet langer levensvatbaar voor Binance. We hebben deze beslissing zo lang mogelijk uitgesteld om andere redelijke mogelijkheden te onderzoeken om onze Canadese gebruikers te beschermen, maar het is duidelijk geworden dat die er niet zijn.”
In februari heeft de Canadian Securities Administration (CSA) nieuwe richtlijnen opgesteld waarin de regulerende instantie aangeeft dat ze stablecoins mogelijk beschouwt als effecten en/of derivaten.

Binance Canada

Terugkeer niet uitgesloten

Binance zegt dat het op een dag misschien terugkeert naar Canada wanneer er meer geschikte regelgeving van kracht is.
“Hoewel we het niet eens zijn met de nieuwe richtlijnen, hopen we in gesprek te blijven met de Canadese regelgevers om te werken aan een doordacht en alomvattend regelgevingskader. We zijn ervan overtuigd dat we op een dag terugkeren naar de markt wanneer Canadese gebruikers opnieuw de vrijheid hebben om toegang te krijgen tot een breder scala aan digitale activa.”
Changpeng Zhao (“CZ”), medeoprichter en CEO van Binance, is een Canadees staatsburger. Het bedrijf beschrijft het vertrek uit het land als iets dat “emotionele waarde” heeft.

Binance ook elders onder druk

Eerder deze maand meldde Bloomberg ook dat het Ministerie van Justitie van de Verenigde Staten, Binance Holdings onderzoekt om te controleren of de crypto beurs de economische en financiële sancties tegen Rusland heeft geschonden. Binance kwam ook al in het vizier van de SEC en CFTC in de VS.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »