Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Amerikaanse financiële waakhond sleept Binance en topman CZ voor de rechtbank

Binance, momenteel de grootste crypto beurs ter wereld, en de CEO Changpeng Zhao zullen voor de rechter moeten verschijnen. Dit komt nadat de Amerikaanse financiële toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC) beweert dat Binance jarenlang opzettelijk de Amerikaanse wetgeving heeft omzeild.

Een van de vele beschuldigingen luidt dat de CEO van de exchange, Changpeng “CZ” Zhao, via maar liefst 300 accounts direct of indirect handelde op zijn eigen exchange. Dat zou dus pure marktmanipulatie zijn en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds een illegaal feit.

De topman van Binance ontkent alle verwijten en heeft via een blogpost reeds gereageerd op de beschuldigingen en de claims van de CFTC bestempeld als “een onjuiste weergave van de feiten”.

Naast marktmanipulatie, beweert de CFTC, dat medewerkers actief handelen met insider informatie. CZ ontkent ook deze beschuldiging en stelt dat er mechanismen zijn geïmplementeerd om dit te voorkomen.

Binance kwam de voorbije periode al vaak in een slecht daglicht, zo kwam onlangs aan het licht dat Binance medewerkers klanten hielpen met het stap voor stap omzeilen van de KYC procedure via video tutorials. Wij volgen het verder op!