Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Amerikaanse financiële waakhond sleept Binance en topman CZ voor de rechtbank

Binance, momenteel de grootste crypto beurs ter wereld, en de CEO Changpeng Zhao zullen voor de rechter moeten verschijnen. Dit komt nadat de Amerikaanse financiële toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC) beweert dat Binance jarenlang opzettelijk de Amerikaanse wetgeving heeft omzeild.

Een van de vele beschuldigingen luidt dat de CEO van de exchange, Changpeng “CZ” Zhao, via maar liefst 300 accounts direct of indirect handelde op zijn eigen exchange. Dat zou dus pure marktmanipulatie zijn en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds een illegaal feit.

De topman van Binance ontkent alle verwijten en heeft via een blogpost reeds gereageerd op de beschuldigingen en de claims van de CFTC bestempeld als “een onjuiste weergave van de feiten”.

Naast marktmanipulatie, beweert de CFTC, dat medewerkers actief handelen met insider informatie. CZ ontkent ook deze beschuldiging en stelt dat er mechanismen zijn geïmplementeerd om dit te voorkomen.

Binance kwam de voorbije periode al vaak in een slecht daglicht, zo kwam onlangs aan het licht dat Binance medewerkers klanten hielpen met het stap voor stap omzeilen van de KYC procedure via video tutorials. Wij volgen het verder op!

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »