Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Binance terug actief in België via Poolse omweg

De Belgische toezichthouder verbood Binance’s activiteiten in juni, maar nu biedt het bedrijf via een Poolse licentie toch weer diensten aan.
De FSMA had Binance in juni gedwongen te stoppen met diensten in België. Volgens de FSMA werkte Binance niet vanuit een land dat deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte, een wettelijke verplichting voor bedrijven die het omwisselen van valuta in cryptomunten en bewaarportemonnees aanbieden. Omdat de niet-naleving van die verplichting in strijd is met de antiwitwaswetgeving, stuurde de FSMA ook een dossier over Binance naar het parket.
Binance werkt nu met Binance Poland, wat volgens FSMA kan zolang klanten individueel toestemming geven voor overdracht. Klanten die dit niet willen, kunnen kiezen voor overdracht naar een ander platform binnen de Europese Economische Ruimte. De financiële waakhond benadrukt dat Poolse toezichthouder geen autoriteit heeft over cryptomarkten (wat dit ook moge betekenen).
Binance bevindt zich momenteel in de hoek waar de klappen vallen, dus voorzichtigheid is aangewezen bij het opnieuw in gebruik nemen van Binance.