Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Binance ontslaat 1000 werknemers

Binance heeft de afgelopen weken meer dan 1.000 werknemers ontslagen te midden van groeiende regelgevings- en juridische uitdagingen wereldwijd, waarbij naar verluidt uiteindelijk meer dan een derde van de vorige 8.000 werknemers van het bedrijf zou kunnen worden ontslagen.

Ook werknemers-voordelen worden afgeschaft

Cryptocurrency exchange Binance heeft op 19 juni ook bepaalde voordelen voor werknemers stopgezet.
Een intern bericht verklaarde dat gezien de huidige marktomgeving en regelgeving klimaat, wat helaas heeft geleid tot een winstdaling, er voorzichtiger moet worden omgegaan met de uitgaven. De grootste crypto exchange ter wereld biedt werknemers niet langer vergoedingen voor mobiele telefoons, fitness en thuiswerk kosten. CEO Changpeng “CZ” Zhao benadrukte echter tijdens een bedrijfsbijeenkomst dat Binance nog steeds winstgevend is en niet is beïnvloed door de recente rechtszaak tegen hen, van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Dit bericht kwam er nadat Binance de afgelopen weken reeds meer dan 1.000 werknemers hun ontslag gaf te midden van toenemende wereldwijde regelgevings- en juridische uitdagingen. Zhao (CZ) betwistte de cijfers en gaf aan dat ontslagen in elk bedrijf voorkomen en deel uitmaken van inspanningen om de talent dichtheid te vergroten. Een woordvoerder van Binance benadrukte dat de herstructurering gericht is op het evalueren of het bedrijf over het juiste talent en de juiste expertise beschikt voor cruciale rollen, en dat er gekeken wordt om de beschikbare middelen adequaat toe te wijzen aan de veranderende eisen van gebruikers en regelgevers, terwijl ze zich voorbereiden op de volgende grote bull-cyclus.