Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

NGRAVE uitgekozen door Binance voor investeringen

Naast de negatieve rollercoaster van de voorbije maanden, sluiten we deze nieuwsbrief af met positief nieuws… en dat uit eigen land! Binance Labs – het investeringsvehil van ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance – investeerde in onze partnerorganisatie NGRAVE. Deze strategische investering in het Belgisch bedrijf komt op geen beter moment voor de makers van ‘s werelds veiligste hardware wallet. De noodzaak voor het veilig bewaren van eigen cryptomunten werd de laatste dagen op een trieste manier nog duidelijker en NGRAVE biedt via hun offline crypto wallet de remedie tegen de problemen van de gecentraliseerde spelers. De samenwerking van NGRAVE met Binance lijkt in die opzichte misschien opmerkelijk, aangezien deze laatste momenteel de grootste gecentraliseerde speler is, maar de CEO van NGRAVE, Ruben Merre, vertelde in De Tijd dat Binance verder wil evolueren naar een gedecentraliseerd ecosysteem en zo bekeken is deze investering net strategisch heel sterk.

Het bedrijf van Merre werd tijdens de cryptowinter van 2018 geïncubeerd door een van de meest toonaangevende beveiligingsonderzoeksbureaus ter wereld, IMEC, en doet ondertussen internationaal hoofden draaien. De Belgische cold wallet NGRAVE – ook wel de Coldest wallet genoemd heeft de hoogste veiligheidsnormen: de EAL7-criteria waarbij het systeem getest werd in de meest risicovolle omgevingen. Gebruikers kunnen volledig offline private keys bijhouden en transacties offline ondertekenen. Hierdoor wordt de kans op cyberaanvallen en dus het risico op diefstal van de bewaarde cryptomunten drastisch geminimaliseerd. 

Er gebeuren dus ook zeker nog positieve dingen in het crypto landschap en dat bewijst dat crypto doorheen alle storm zeker niet dood is: integendeel.

We kunnen je zeker aanraden om je crypto op te slaan op de NGRAVE; één van de veiligste hardware wallets ter wereld. Klik op deze link voor meer informatie over deze hardware wallet

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »