Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

NGRAVE uitgekozen door Binance voor investeringen

Naast de negatieve rollercoaster van de voorbije maanden, sluiten we deze nieuwsbrief af met positief nieuws… en dat uit eigen land! Binance Labs – het investeringsvehil van ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance – investeerde in onze partnerorganisatie NGRAVE. Deze strategische investering in het Belgisch bedrijf komt op geen beter moment voor de makers van ‘s werelds veiligste hardware wallet. De noodzaak voor het veilig bewaren van eigen cryptomunten werd de laatste dagen op een trieste manier nog duidelijker en NGRAVE biedt via hun offline crypto wallet de remedie tegen de problemen van de gecentraliseerde spelers. De samenwerking van NGRAVE met Binance lijkt in die opzichte misschien opmerkelijk, aangezien deze laatste momenteel de grootste gecentraliseerde speler is, maar de CEO van NGRAVE, Ruben Merre, vertelde in De Tijd dat Binance verder wil evolueren naar een gedecentraliseerd ecosysteem en zo bekeken is deze investering net strategisch heel sterk.

Het bedrijf van Merre werd tijdens de cryptowinter van 2018 geïncubeerd door een van de meest toonaangevende beveiligingsonderzoeksbureaus ter wereld, IMEC, en doet ondertussen internationaal hoofden draaien. De Belgische cold wallet NGRAVE – ook wel de Coldest wallet genoemd heeft de hoogste veiligheidsnormen: de EAL7-criteria waarbij het systeem getest werd in de meest risicovolle omgevingen. Gebruikers kunnen volledig offline private keys bijhouden en transacties offline ondertekenen. Hierdoor wordt de kans op cyberaanvallen en dus het risico op diefstal van de bewaarde cryptomunten drastisch geminimaliseerd. 

Er gebeuren dus ook zeker nog positieve dingen in het crypto landschap en dat bewijst dat crypto doorheen alle storm zeker niet dood is: integendeel.

We kunnen je zeker aanraden om je crypto op te slaan op de NGRAVE; één van de veiligste hardware wallets ter wereld. Klik op deze link voor meer informatie over deze hardware wallet