Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Biden gaat niet akkoord met schulddeal die “crypto traders beschermt”

President Joe Biden heeft zijn verzet geuit tegen een akkoord over het schuldenplafond met Republikeinse leiders dat naar verluidt gunstig zou zijn voor crypto traders. Tijdens een persconferentie op 21 mei, bijgewoond tijdens de G7-top in Hiroshima, Japan, noemde Biden de voorgestelde voorwaarden van de Republikeinen “onaanvaardbaar”.

Ik ga niet akkoord met een deal die rijke belastingontduikers en crypto traders beschermt, terwijl voedselhulp voor bijna een miljoen Amerikanen op het spel staat.

Tax Loss Harvesting voor Crypto Traders op het spel

De vermeende bescherming voor crypto traders heeft betrekking op belastingverliescompensatie (tax loss harvesting). Volgens de Washington Post is er een voortdurende discussie tussen het Witte Huis en Republikeinse leiders over het blokkeren van deze mechanismen voor cryptocurrency transacties.

Belastingverliescompensatie bij crypto is een strategie die investeerders gebruiken om hun totale belastingverplichtingen te verlagen. Het houdt in dat een cryptocurrency met verlies wordt verkocht om kapitaalwinsten uit cryptowinsten te compenseren. Om verlies te kunnen claimen, moeten de activa worden verkocht en moeten de opbrengsten worden gebruikt om binnen 30 dagen vóór of na de verkoop een vergelijkbaar actief aan te schaffen. Dit mechanisme is ook beschikbaar voor aandelen en andere activa.

Samen met het beëindigen van tax loss harvesting voor crypto heeft het Witte Huis de Republikeinen een vergelijkbaar voorstel gedaan dat beleggers verbiedt belastingen uit te stellen bij vastgoed ruiltransacties. Beide wijzigingen zouden ongeveer $40 miljard aan belastinginkomsten voor de Amerikaanse overheid opleveren.

Republikeinen wijzen voorstellen Biden af

Republikeinen wijzen de voorstellen af, zo meldt de Post. Huisvoorzitter Kevin McCarthy beweert dat de stijgende Amerikaanse schuld een “uitgavenprobleem, geen inkomstenprobleem” is en verwijst naar de buitensporige uitgaven van de regering-Biden tijdens de pandemie. Ondertussen wijt het Witte Huis het schuldprobleem aan belastingverlagingen van eerdere regeringen en beweert dat de inkomsten aanzienlijk zijn beïnvloed door belastingverlagingen.

Republikeinen willen het begrotingstekort verminderen met $4,8 biljoen aan bezuinigingen, wat rechtstreeks van invloed zou zijn op de budgetten van federale agentschappen. Als het Congres het schuldenplafond niet verhoogt, zou de VS vanaf 1 juni in gebreke kunnen blijven, met potentieel zware gevolgen voor de economie. De Amerikanen hebben er dus alle belang bij om tot een akkoord te komen.

Sinds 1917 is het schuldenplafond (debt ceiling) de limiet die het Congres heeft vastgesteld voor hoeveel geld de federale overheid kan lenen om haar rekeningen te betalen.

President Joe Biden en Kevin Mccarthy

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »