Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Biden gaat niet akkoord met schulddeal die “crypto traders beschermt”

President Joe Biden heeft zijn verzet geuit tegen een akkoord over het schuldenplafond met Republikeinse leiders dat naar verluidt gunstig zou zijn voor crypto traders. Tijdens een persconferentie op 21 mei, bijgewoond tijdens de G7-top in Hiroshima, Japan, noemde Biden de voorgestelde voorwaarden van de Republikeinen “onaanvaardbaar”.

Ik ga niet akkoord met een deal die rijke belastingontduikers en crypto traders beschermt, terwijl voedselhulp voor bijna een miljoen Amerikanen op het spel staat.

Tax Loss Harvesting voor Crypto Traders op het spel

De vermeende bescherming voor crypto traders heeft betrekking op belastingverliescompensatie (tax loss harvesting). Volgens de Washington Post is er een voortdurende discussie tussen het Witte Huis en Republikeinse leiders over het blokkeren van deze mechanismen voor cryptocurrency transacties.

Belastingverliescompensatie bij crypto is een strategie die investeerders gebruiken om hun totale belastingverplichtingen te verlagen. Het houdt in dat een cryptocurrency met verlies wordt verkocht om kapitaalwinsten uit cryptowinsten te compenseren. Om verlies te kunnen claimen, moeten de activa worden verkocht en moeten de opbrengsten worden gebruikt om binnen 30 dagen vóór of na de verkoop een vergelijkbaar actief aan te schaffen. Dit mechanisme is ook beschikbaar voor aandelen en andere activa.

Samen met het beëindigen van tax loss harvesting voor crypto heeft het Witte Huis de Republikeinen een vergelijkbaar voorstel gedaan dat beleggers verbiedt belastingen uit te stellen bij vastgoed ruiltransacties. Beide wijzigingen zouden ongeveer $40 miljard aan belastinginkomsten voor de Amerikaanse overheid opleveren.

Republikeinen wijzen voorstellen Biden af

Republikeinen wijzen de voorstellen af, zo meldt de Post. Huisvoorzitter Kevin McCarthy beweert dat de stijgende Amerikaanse schuld een “uitgavenprobleem, geen inkomstenprobleem” is en verwijst naar de buitensporige uitgaven van de regering-Biden tijdens de pandemie. Ondertussen wijt het Witte Huis het schuldprobleem aan belastingverlagingen van eerdere regeringen en beweert dat de inkomsten aanzienlijk zijn beïnvloed door belastingverlagingen.

Republikeinen willen het begrotingstekort verminderen met $4,8 biljoen aan bezuinigingen, wat rechtstreeks van invloed zou zijn op de budgetten van federale agentschappen. Als het Congres het schuldenplafond niet verhoogt, zou de VS vanaf 1 juni in gebreke kunnen blijven, met potentieel zware gevolgen voor de economie. De Amerikanen hebben er dus alle belang bij om tot een akkoord te komen.

Sinds 1917 is het schuldenplafond (debt ceiling) de limiet die het Congres heeft vastgesteld voor hoeveel geld de federale overheid kan lenen om haar rekeningen te betalen.

President Joe Biden en Kevin Mccarthy

Nieuws

WEF wil crypto reguleren

Het WEF publiceerde op 25 mei een nieuwe white paper met de de naam “Pathways to Crypto-Asset Regulation” waarin het beklemtoont dat er dringend meer regulatie nodig is. De paper bevat de gebruikelijke ongegronde beschuldigingen en vooroordelen over Bitcoin. Zo doen de auteurs een oproep

LEES VERDER »

Ledger stelt update uit na aanhoudende kritiek

Het regende bakken kritiek toen Ledger op 16 mei aankondigde dat het een nieuwe backup feature genaamd “Recover” zou lanceren. Zoals we vorige week al uitvoerig beschreven zou deze nieuwe update verschillende veiligheidsrisico’s inhouden en een serieuze afwijking zijn van de veiligheidsprincipes die het bedrijf

LEES VERDER »

Amerikaanse debt ceiling weer opgetrokken

President Joe Biden heeft eindelijk een deal te pakken over de nakende “debt ceiling” die vandaag nog steeds is vastgelegd op $31,4 biljoen. Dit schuldenplafond is een louter Amerikaans fenomeen waarbij de overheid van de VS zichzelf een limiet oplegt wat betreft het maximum aan

LEES VERDER »

Ledger update roept veel vragen op

De populairste hardware wallet producent ter wereld maakte de voorbije week misschien wel de grootste blunder uit zijn 9 jarige geschiedenis. Op 16 mei werd de nieuwe Ledger firmware versie 2.2.1 gelanceerd die de nieuwe functionaliteit ‘Ledger Recover’ bevat. Deze controversiële update maakt het mogelijk

LEES VERDER »