Belangrijke week inzake regularisatie voor cryptocurrencies

President Biden ondertekende woensdagochtend een uitvoerend bevel dat federale agentschappen vraagt een “roadmap” op te stellen voor de regularisatie van crypto en het identificeren van risico’s en potentieel voor innovatie.

“De opkomst van digitale activa creëert een kans om het Amerikaanse leiderschap in het mondiale financiële systeem en aan de technologische grens te versterken, maar heeft ook substantiële implicaties voor consumentenbescherming, financiële stabiliteit, nationale veiligheid en klimaatrisico’s”, luidde een verslag dat door het Witte Huis werd vrijgegeven.

De order noemt zes aandachtsgebieden voor beleid en regelgeving op het gebied van cryptocurrency: bescherming van consumenten en bedrijven, bescherming van de financiële stabiliteit, risicobeperking, leiderschap van de VS in het mondiale financiële systeem en economisch concurrentievermogen, financiële inclusie en verantwoorde innovatie.

Het bevel is de eerste keer dat de uitvoerende macht een poging doet om een verenigde federale strategie te creëren rond de groeiende digitale activa-industrie, maar het biedt niet de duidelijke regulerende richtlijnen waar veel leden van de industrie om hebben gevraagd.

Wetsvoorstellen om de digitale activa te reguleren zullen waarschijnlijk later deze maand worden ingediend door Amerikaanse wetgevers in het Huis en de Senaat.

Ook in Europa werden belangrijke beslissingen gemaakt omtrent crypto-mining, met name over het proof-of-work-consensusmechanisme dat Bitcoin gebruikt. De Europese Unie stemde tegen een eventueel verbod op dit proof-of-work-mechanisme dat Bitcoin gebruikt om te minen. Dit heeft tot gevolg dat de ‘mining’ naar alle waarschijnlijkheid niet langer aan bod zal komen in de Markets in Crypto-Assets (MiCA)-verordening, maar zal toegevoegd worden aan de EU Taxonomie inzake de verduurzaming van de financiële sector. Zij hebben geen bevoegdheid om deze nog op een harde manier te verbieden.

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »