Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Beijing brengt whitepaper voor Web3-innovatie en -ontwikkeling.

De publicatie van het witboek valt samen met nieuwe regelgeving voor digitale activa in Hongkong, wat de interesse in China's standpunt ten aanzien van de cryptobranche verder vergroot.

De overheid van Beijing heeft een whitepaper gepresenteerd om innovatie en de ontwikkeling van de Web3-industrie te bevorderen.
De whitepaper erkent Web3-technologie als een onvermijdelijke trend voor de toekomstige ontwikkeling van de internetindustrie.
Met als doel Beijing te vestigen als een wereldwijde hub voor innovatie in de digitale economie, plant de overheid een jaarlijkse toewijzing van minimaal 100 miljoen yuan (ongeveer $14 miljoen dollar) tot 2025.
De whitepaper benadrukt Beijing’s intentie om het beleid richting crypto technologie te verbeteren en technologische vooruitgang te versnellen ter bevordering van de groei van de Web3-industrie. De release van de whitepaper komt op een opmerkelijk moment, gezien de aankomende positieve cryptocurrency-regelgeving in Hongkong.
Net op een moment dat de regelgevers van de Verenigde Staten strenger optreden tegen cryptocurrencies, toont China tekenen van opening naar deze industrie. “May you live in interesting times.”

Nieuws

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »

Zo verlies je $500,000 aan Bitcoin

We kennen het allemaal: de angst om een fout te maken tijdens een belangrijke Bitcoin transactie. Voor Paxos, het bekende stablecoin bedrijf achter Pax Dollar (USDP) en Paypal USD, werd deze nachtmerrie vorige week de waarheid. Op 10 september betaalde het bedrijf maar liefst 20

LEES VERDER »

El Salvador viert twee jaar Bitcoin

Het is bijna niet te geloven maar Bitcoin is ondertussen al 2 jaar de officiële betaalmunt van El Salvador. Niemand kon bij de inhuldiging van “Ley Bitcoin” op 7 september 2021 voorspellen welke lange termijn effecten deze gewaagde zet van staatshoofd Nayib Bukele teweeg zou

LEES VERDER »