Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bedrijf van Jack Dorsey wil enkel nog investeren in Bitcoins

Groots nieuws op 29 november toen Jack Dorsey niet geheel onverwacht zijn ontslag indiende als CEO van Twitter. De oprichter van “the bird app” zat al verschillende jaren in een spreidstand tussen het bekende sociale media platform en Square, dat andere bedrijf waar hij al jaren CEO van is.

Het is geweten dat Dorsey, die aan het roer stond van Twitter tussen 2006-2008 en 2015-2021, een groot voorstander is van vrije meningsuiting en Bitcoin. Hierdoor kwam hij de laatste jaren meermaals in aanvaring met conservatieve aandeelhouders die geen boodschap hadden aan “controversiële” meningen. Geheel anders dan Mark Zuckerberg bij Facebook heeft Dorsey geen vetorechten binnen Twitter doordat hij slecht een klein aandeel van de “Voting Shares” bezit. Deze handicap, samen met zijn steeds radicalere standpunten over de absolute noodzaak van Bitcoin, waren waarschijnlijk de aanleiding om de handdoek in de ring te smijten.

Vanaf nu kan Dorsey zich dus 100% focussen op Square (dat ondertussen ook Lighting implementeerde), dat meteen ook aankondigde van naam te veranderen naar Block Inc. Door de jaren heen is dit financial services platform uitgegroeid tot een heus imperium en overschaduwd het Twitter aanzienlijk in market cap ($90 miljard tegenover $33 miljard).

Eén van de populairste producten die Block inc. aanbiedt is de Cash app, een mobiele betalingsapplicatie die razend populair is in de Verenigde Staten met meer dan 70 miljoen gebruikers. Via de app kan je onder andere ook aandelen kopen, maar opmerkelijk genoeg kan je wat betreft cryptocurrencies enkel investeren in Bitcoins. Jack Dorsey trekt dus duidelijk de kaart van Bitcoin maximalisme, iets dat des te meer opvalt bij Spiral, een ander product uit de catalogus van Block Inc.

Deze dochteronderneming doet uitsluitend Bitcoin Research&Development en kort na het ontslag van Jack Dorsey kwam er nog op hun Twitter profiel het volgende te staan: “If you see a project or community claiming our participation in a coin that isn’t bitcoin, they are running a scam. Save your money.”