Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Argentinië kan angst voor Bitcoin niet verbergen

De Argentijnse centrale bank (BCRA) heeft weer maar eens duidelijk laten verstaan dat het geen Bitcoin koop en verkoopdiensten duldt op haar grondgebied. Op 4 mei kondigde de BCRA aan dat het strikt verboden is voor financiële instellingen om aan hun klanten “ongereguleerde” digitale valuta te verschaffen.

De mededeling kwam er kort nadat twee Argentijnse grootbanken, Banco Galicia en Brubank, op 2 mei de grote start aankondigden van hun crypto afdeling. Net zoals bij een gelijkaardig initiatief vorig jaar duurde het nog geen week alvorens de actie werd teruggefloten.

Grootbanken van het Zuid-Amerikaanse land hebben dan ook redenen genoeg om zwaar in te zetten op Bitcoin. Bij een recent onderzoek van Banco Galicia lieten 60% van de bevraagden optekenen dat ze graag crypto zouden kopen via een bank en volgens het bekende crypto analyse bedrijf Chainalysis staat het land al jaren in de Bitcoin adoptie top 10 wereldwijd.

Argentinië prijkt al jaren bovenaan het lijstje van landen die het meest geplaagd worden door torenhoge inflatie. De overheid slaagt er maar niet in om verantwoord monetair beleid te voeren en zowat elke 10 jaar wordt de Argentijnse peso drastisch gedevalueerd vanwege hyperinflatie. Ook dit jaar is het land goed op schema om de 100% te overschrijden. Geen wonder dat vele burgers grote fan zijn van Bitcoin.

Ook het IMF strooit geregeld extra zout in de wonde door de Argentijnse overheid onder druk te zetten om Bitcoin af te zweren. Tijdens de onderhandelingen voor een steunpakket van $45 miljard vorig jaar nog eiste het IMF dat Argentinië stappen zou zetten om Bitcoin ten stelligste af te raden aan haar burgers en banken.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »