Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Apple Pay duldt geen concurrentie van Bitcoin

Apple verbant de NOSTR app Damus omwille van de populaire “Zaps” waarmee gebruikers elkaar tips kunnen geven in Bitcoin.

We schreven enkele maanden geleden al over het revolutionaire protocol NOSTR. Deze gedecentraliseerde software maakt het eindelijk mogelijk om parallelle sociale media platformen op te bouwen die volledig censuur resistent zijn. Het project blijft aan populariteit winnen en vooral de client applicatie “Damus” scheert hoge toppen.

Dankzij de architectuur van NOSTR is het bovendien bijzonder eenvoudig om elkaar Bitcoin tips, oftewel “Zaps”, te geven in de vorm van Satoshi’s (0.00000001 Bitcoin). De Zaps zijn enorm in trek onder gebruikers om Satoshi’s te versturen voor leuke posts, berichtjes of foto’s.

Spijtig genoeg is deze innovatieve betaalmethode in het verkeerde keelgat geschoten bij Apple. Twee weken geleden kregen de ontwikkelaars van Damus een eerste aanmaning met de boodschap dat Zaps tegen de gebruikersvoorwaarden van Apple indruisen. Er werd volledig foutief gewag gemaakt van de verkoop van “digitale content” in ruil voor geld terwijl dit helemaal niet het geval is. Na veel overleg blijkt nu dat Apple binnenkort de Damus applicatie naar alle waarschijnlijkheid zal verwijderen uit de Apple Store.

Het is al langer geweten dat Apple zeer grote ambities heeft op het vlak van digitale betalingen en het bedrijf duldt dan ook geen enkele concurrentie voor haar eigen betaalsysteem Apple Pay. De houding van het bedrijf is een duidelijke vorm van censuur en bekende Bitcoiners zoals Jack Dorsey hebben dan ook heel vocaal hun steun betuigd voor het project.

Nieuws

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »

Zo verlies je $500,000 aan Bitcoin

We kennen het allemaal: de angst om een fout te maken tijdens een belangrijke Bitcoin transactie. Voor Paxos, het bekende stablecoin bedrijf achter Pax Dollar (USDP) en Paypal USD, werd deze nachtmerrie vorige week de waarheid. Op 10 september betaalde het bedrijf maar liefst 20

LEES VERDER »

El Salvador viert twee jaar Bitcoin

Het is bijna niet te geloven maar Bitcoin is ondertussen al 2 jaar de officiële betaalmunt van El Salvador. Niemand kon bij de inhuldiging van “Ley Bitcoin” op 7 september 2021 voorspellen welke lange termijn effecten deze gewaagde zet van staatshoofd Nayib Bukele teweeg zou

LEES VERDER »