Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Anonieme Bitcoin inscription en opmerkelijke BTC transactie

Een onbekende persoon besteedde recent meer dan $64 000 om 9 megabytes aan onbekende gegevens toe te voegen aan de Bitcoin blockchain, wat in de cryptowereld voor nieuwsgierigheid speculatie zorgt. Ook werd er vorige week 26,9 BTC naar de allereerste Bitcoin wallet van Satoshi Nakamoto verzonden.

Op 7 januari meldde ord.io dat iemand op 6 januari meer dan 1 Bitcoin had uitgegeven om 332 inscriptions van ‘onbewerkte binaire gegevens’ te maken. Niemand weet wat deze gegevens betekenen, dus om te ontdekken wat het betekent, probeerden sommigen een AI om het te ontcijferen, maar zelfs AI kon het niet achterhalen.

Mensen zijn benieuwd wie deze mysterieuze gegevens heeft toegevoegd, deze gegevens omvatten Engelse, Griekse en wiskundige symbolen. Er zijn suggesties dat de gegevens mogelijks gecodeerd zijn, waardoor het erg moeilijk te begrijpen is.

Interessant is dat twee inscripties betrekking hebben op de beroemde pizza-aankoop van 10.000 BTC in 2010.

Daarnaast werd op 5 januari 26,9 BTC, ter waarde van $1,17 miljoen, naar de allereerste portemonnee van Bitcoin gestuurd. Dit leidde tot verschillende gissingen, zoals misschien heeft de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, het verplaatst, of heeft iemand gewoon een miljoen dollar verspild.

Er zijn suggesties dat iemand Nakamoto probeert te vinden door hem het geld te laten aangeven bij de Amerikaanse belastingdienst. Maar dit idee hangt natuurlijk af van de vraag of Nakamoto de Amerikaanse belastingwetten volgt of zelfs een Amerikaans staatsburger is.