Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin Amsterdam, capital of Europe

De eerste editie van Bitcoin Amsterdam, de grootste Bitcoin conferentie in Europa en het broertje van Bitcoin Miami, was een schot in de roos. Ruim 3000 Bitcoin enthousiastelingen van over het hele continent kwamen vorige week samen in Amsterdam om hun geliefde munt figuurlijk en letterlijk in de bloemetjes te zetten. Het is duidelijk dat de bear market heel weinig indruk heeft gemaakt op de liefhebbers van eerlijk geld.

Werkelijk alles werd uit de kast gehaald voor de toch wel heel imposante affiche. Adam Back, Tuur Demeester, Peter McCormack, de Ambasadeur van El Salvador, Willem Middelkoop, Nigel Farage; het zijn slechts enkele van de vele bekende gezichten die 2 dagen lang het vuur aan de schenen van fiat economen en centrale bankiers legden.

Blikvanger op dag 1 was de pakkende talk van Stella Morrisde vrouw van Julian Assange. Ze gaf een emotioneel betoog over de verschrikkelijke omstandigheden van het Londense Belmarsh prison, de gevangenis waar haar man nog steeds onschuldig opgesloten zit. Daarnaast bracht ze ook het persoonlijke relaas over hoe haar man haar in 2010 verschillende visionaire inzichten verschafte over het potentieel van Bitcoin.

Een ander hoogtepunt was het “Bitcoin Privacy Debate” met vooraanstaande Bitcoiners Matt Odell, Giacomo Zucco en Max Hillebrand. Het was dan ook koppen lopen aan het eigenlijk veel te kleine Sats Stage. Er werd een pittig debat gevoerd over de verwikkelingen van Tornado Cash en er was veel kritiek op de Nederlandse overheid die nog steeds open source developer Alexey Pertsev voor onbekende redenen gevangen houdt.

Natuurlijk is er altijd een kink in de kabel en daar zorgde deze keer een zekere Jemima Kelly (journalist bij de Financial Times) voor. Tijdens de talk “Bitcoin’s Media Problem”, die eigenlijk beter The Media’s Bitcoin Problem had geheten, stapelde ze het ene achterhaalde cliché na het andere op. In amper 30 minuten tijd slaagde ze erin de hele zaal tegen zich te krijgen en ze mag dan ook terecht public enemy number one van de conferentie genoemd worden.

Bitcoin conferenties zijn er tenslotte niet alleen om praatjes te slaan maar ook om te bewijzen dat de technologie effectief werkt. Zo waren alle eet- en drankstandjes voorzien van een Lightning wallet en kon je overal instant en goedkoop met Bitcoin betalen. Op het einde van de conferentie stond de teller op meer dan 4000 lightning transacties, niet slecht voor een munt die volgens sommige journalisten helemaal geen geld is!

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »