Bitcoin Amsterdam, capital of Europe

De eerste editie van Bitcoin Amsterdam, de grootste Bitcoin conferentie in Europa en het broertje van Bitcoin Miami, was een schot in de roos. Ruim 3000 Bitcoin enthousiastelingen van over het hele continent kwamen vorige week samen in Amsterdam om hun geliefde munt figuurlijk en letterlijk in de bloemetjes te zetten. Het is duidelijk dat de bear market heel weinig indruk heeft gemaakt op de liefhebbers van eerlijk geld.

Werkelijk alles werd uit de kast gehaald voor de toch wel heel imposante affiche. Adam Back, Tuur Demeester, Peter McCormack, de Ambasadeur van El Salvador, Willem Middelkoop, Nigel Farage; het zijn slechts enkele van de vele bekende gezichten die 2 dagen lang het vuur aan de schenen van fiat economen en centrale bankiers legden.

Blikvanger op dag 1 was de pakkende talk van Stella Morrisde vrouw van Julian Assange. Ze gaf een emotioneel betoog over de verschrikkelijke omstandigheden van het Londense Belmarsh prison, de gevangenis waar haar man nog steeds onschuldig opgesloten zit. Daarnaast bracht ze ook het persoonlijke relaas over hoe haar man haar in 2010 verschillende visionaire inzichten verschafte over het potentieel van Bitcoin.

Een ander hoogtepunt was het “Bitcoin Privacy Debate” met vooraanstaande Bitcoiners Matt Odell, Giacomo Zucco en Max Hillebrand. Het was dan ook koppen lopen aan het eigenlijk veel te kleine Sats Stage. Er werd een pittig debat gevoerd over de verwikkelingen van Tornado Cash en er was veel kritiek op de Nederlandse overheid die nog steeds open source developer Alexey Pertsev voor onbekende redenen gevangen houdt.

Natuurlijk is er altijd een kink in de kabel en daar zorgde deze keer een zekere Jemima Kelly (journalist bij de Financial Times) voor. Tijdens de talk “Bitcoin’s Media Problem”, die eigenlijk beter The Media’s Bitcoin Problem had geheten, stapelde ze het ene achterhaalde cliché na het andere op. In amper 30 minuten tijd slaagde ze erin de hele zaal tegen zich te krijgen en ze mag dan ook terecht public enemy number one van de conferentie genoemd worden.

Bitcoin conferenties zijn er tenslotte niet alleen om praatjes te slaan maar ook om te bewijzen dat de technologie effectief werkt. Zo waren alle eet- en drankstandjes voorzien van een Lightning wallet en kon je overal instant en goedkoop met Bitcoin betalen. Op het einde van de conferentie stond de teller op meer dan 4000 lightning transacties, niet slecht voor een munt die volgens sommige journalisten helemaal geen geld is!

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »