Bitcoin 2022 Conference

Voorbije week vond de jaarlijkse Bitcoin Conference 2022 plaats in Miami waar ruim 25 duizend enthousiastelingen samenkwamen om de toekomstige ontwikkelingen en bekendmakingen te delen.

De conferentie begon met Francis Suarez, burgemeester van Miami, die sprak over de verschillende initiatieven die zijn stad neemt om de Bitcoin hoofdstad van de wereld te worden. Zo wordt zijn salaris al uitbetaald in Bitcoin en kunnen zijn stadsmedewerkers ervoor kiezen om ook in Bitcoin betaald te worden. Verder sprak hij duidelijke taal dat er gekozen moet worden voor pro-Bitcoin kandidaten tijdens de volgende verkiezingen en dat we Bitcoin in ieder aspect van onze samenleving moeten integreren.

Tot slot onthulde hij ook het standbeeld van de ”Bitcoin Bull”. Deze robotachtige nabootsing van de Wall Street bezienswaardigheid is gemaakt van chroom en glasvezel, heeft blauwe laserogen en symboliseert de metamorfose van de oude naar de nieuwe economie.

Een van de meest besproken aankondigingen was die van Jack Maller (CEO van Strike), genaamd “The King’s Gambit”, waarin hij vertelde hoe Strike een samenwerking is aangegaan met Shopify en NCR en deuren zal openen voor retailers om Bitcoin te accepteren zonder dat ze het in bezit hoeven te hebben. Zo kunnen vanaf nu mensen in de VS hun Bitcoin gebruiken om te betalen in een groeiend aantal Amerikaanse winkels, net zoals ze met Bitcoin kunnen afrekenen op Shopify.

Winkels zullen de mogelijkheid hebben om ongeveer 3% aan kosten te besparen door betaling via Strike te accepteren, wat de adoptie van Bitcoin zal doen groeien.

Hiermee wordt Bitcoin praktisch wettig betaalmiddel in de VS zonder dat juridisch en officieel te zijn.

Ook Samson Mow, de voormalige chief strategy officer van Blockstream, kondigde groot nieuws aan. Zo bracht hij wetgevers van over de hele wereld op het podium van Bitcoin 2022 om de aandacht te vestigen op de vooruitgangen op het gebied van adoptie van Bitcoin in nationale staten.

Joel Bomgar, de voorzitter van Próspera, een “economisch ontwikkelingscentrum” in Honduras, beschreef de gunstige belastingregels die daar worden opgesteld.

Miguel Filipe Machado de Albuquerque, de president van de Portugese regio Madeira, kondigde aan dat Bitcoin-investeerders daar geen inkomstenbelasting zullen betalen.

En tot slot Indira Kempis, een senator in Mexico, kondigde aan dat ze van plan is om daar regelgeving voor te stellen om bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen.

Verder kondigde het bedrijf van Jack Dorsey, Block, samen met Blockstream en Tesla aan dat ze zullen samenwerken om een Bitcoin mining faciliteit op te richten in Texas die volledig met hernieuwbare energie aangedreven zal worden door Tesla’s zonne-energie technologie.

Crypto exchanges Cash App en Robinhood lieten ook weten wat ze het Bitcoin Lightning netwerk gaan integreren en zelfs een “Pay me with Bitcoin” functie zullen ontwikkelen.

Op de conferentie waren ook veel internationale gastsprekers met verschillende onderwerpen over de adoptie van Bitcoin naar de toekomst toe. Voor onze leden is het zeker eens de moeite op hier misschien wat leuke topics van te herbekijken.

Bekijk alle talks op de officiële YouTube pagina.

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »