Bitcoin 2022 Conference

Voorbije week vond de jaarlijkse Bitcoin Conference 2022 plaats in Miami waar ruim 25 duizend enthousiastelingen samenkwamen om de toekomstige ontwikkelingen en bekendmakingen te delen.

De conferentie begon met Francis Suarez, burgemeester van Miami, die sprak over de verschillende initiatieven die zijn stad neemt om de Bitcoin hoofdstad van de wereld te worden. Zo wordt zijn salaris al uitbetaald in Bitcoin en kunnen zijn stadsmedewerkers ervoor kiezen om ook in Bitcoin betaald te worden. Verder sprak hij duidelijke taal dat er gekozen moet worden voor pro-Bitcoin kandidaten tijdens de volgende verkiezingen en dat we Bitcoin in ieder aspect van onze samenleving moeten integreren.

Tot slot onthulde hij ook het standbeeld van de ”Bitcoin Bull”. Deze robotachtige nabootsing van de Wall Street bezienswaardigheid is gemaakt van chroom en glasvezel, heeft blauwe laserogen en symboliseert de metamorfose van de oude naar de nieuwe economie.

Een van de meest besproken aankondigingen was die van Jack Maller (CEO van Strike), genaamd “The King’s Gambit”, waarin hij vertelde hoe Strike een samenwerking is aangegaan met Shopify en NCR en deuren zal openen voor retailers om Bitcoin te accepteren zonder dat ze het in bezit hoeven te hebben. Zo kunnen vanaf nu mensen in de VS hun Bitcoin gebruiken om te betalen in een groeiend aantal Amerikaanse winkels, net zoals ze met Bitcoin kunnen afrekenen op Shopify.

Winkels zullen de mogelijkheid hebben om ongeveer 3% aan kosten te besparen door betaling via Strike te accepteren, wat de adoptie van Bitcoin zal doen groeien.

Hiermee wordt Bitcoin praktisch wettig betaalmiddel in de VS zonder dat juridisch en officieel te zijn.

Ook Samson Mow, de voormalige chief strategy officer van Blockstream, kondigde groot nieuws aan. Zo bracht hij wetgevers van over de hele wereld op het podium van Bitcoin 2022 om de aandacht te vestigen op de vooruitgangen op het gebied van adoptie van Bitcoin in nationale staten.

Joel Bomgar, de voorzitter van Próspera, een “economisch ontwikkelingscentrum” in Honduras, beschreef de gunstige belastingregels die daar worden opgesteld.

Miguel Filipe Machado de Albuquerque, de president van de Portugese regio Madeira, kondigde aan dat Bitcoin-investeerders daar geen inkomstenbelasting zullen betalen.

En tot slot Indira Kempis, een senator in Mexico, kondigde aan dat ze van plan is om daar regelgeving voor te stellen om bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen.

Verder kondigde het bedrijf van Jack Dorsey, Block, samen met Blockstream en Tesla aan dat ze zullen samenwerken om een Bitcoin mining faciliteit op te richten in Texas die volledig met hernieuwbare energie aangedreven zal worden door Tesla’s zonne-energie technologie.

Crypto exchanges Cash App en Robinhood lieten ook weten wat ze het Bitcoin Lightning netwerk gaan integreren en zelfs een “Pay me with Bitcoin” functie zullen ontwikkelen.

Op de conferentie waren ook veel internationale gastsprekers met verschillende onderwerpen over de adoptie van Bitcoin naar de toekomst toe. Voor onze leden is het zeker eens de moeite op hier misschien wat leuke topics van te herbekijken.

Bekijk alle talks op de officiële YouTube pagina.

Related Posts

Meer Bitcoin ETF’s in aantocht

Op 19 maart 2021 heeft SkyBridge Capital, beleggingsonderneming onder leiding van bekende New Yorker Anthony Scaramucci, zijn aanvraag ingediend om een Bitcoin ETF (Exchange-Traded Fund) op poten te zetten. Skybridge is na WisdomTree, NYDIG, Valkyrie, VanEck en Fidelity ondertussen al de zesde (!!) grote speler

Lees verder »

Coinjoin day: elk jaar op 5 april

Op 5 april 2021, wordt voor het tweede jaar op rij CoinJoin dag gevierd onder Bitcoiners. De feestdag vindt zijn oorsprong in het befaamde “executive order 6102”, uitgevaardigd op 5 april 1933. Op deze dag bekrachtigde Amerikaans president Franklin D. Roosevelt een wet die het

Lees verder »

Vermogensbeheer Blackrock betreedt de arena

Het is zo ver: ‘s Werelds grootste vermogensbeheerder waagt zich voor het eerst aan Bitcoin. Uit zijn laatste rapport van 31 maart 2021 blijft dat deze “reus van Wall Street” eerder dit jaar voor 6,5 miljoen aan Bitcoin Future contracts heeft ingekocht. Al bij al

Lees verder »
Nodig

NYDIG bereidt Bitcoin voor op massa-adoptie

Op 5 mei kwam NYDIG (Institutioneel Bitcoin bedrijf met een focus op financiële diensten) met het grote nieuws op de proppen: een partnership met FIS (Fidelity National Information Services). FIS is een Amerikaanse Fintech gigant en is de provider van de software voor duizenden banken

Lees verder »

Solana ecosystem helpt transactiekosten verlagen

Solana is een project met een beloftevolle toekomst. Hun coin vind je terug als SOL. Hun PoH (Proof of History) toepassing, implementeert een delay functie waardoor men verschillende blockchains in sync kan laten lopen. Dit zorgt ervoor dat circa. 50 000 transacties/seconde mogelijk zijn! Eigenlijk

Lees verder »

Zwerfgoed

Bij deze authentieke grassroots organisatie kunnen jongeren terecht die moeilijk hun draai vinden in ons traditioneel educatiesysteem en onze steeds sneller veranderende maatschappij. In De Hoeve worden de jongeren aangezet en gestimuleerd om hun talenten te verkennen en iets moois te creëren dat aansluit bij

Lees verder »