Bitcoin 2022 Conference

Voorbije week vond de jaarlijkse Bitcoin Conference 2022 plaats in Miami waar ruim 25 duizend enthousiastelingen samenkwamen om de toekomstige ontwikkelingen en bekendmakingen te delen.

De conferentie begon met Francis Suarez, burgemeester van Miami, die sprak over de verschillende initiatieven die zijn stad neemt om de Bitcoin hoofdstad van de wereld te worden. Zo wordt zijn salaris al uitbetaald in Bitcoin en kunnen zijn stadsmedewerkers ervoor kiezen om ook in Bitcoin betaald te worden. Verder sprak hij duidelijke taal dat er gekozen moet worden voor pro-Bitcoin kandidaten tijdens de volgende verkiezingen en dat we Bitcoin in ieder aspect van onze samenleving moeten integreren.

Tot slot onthulde hij ook het standbeeld van de ”Bitcoin Bull”. Deze robotachtige nabootsing van de Wall Street bezienswaardigheid is gemaakt van chroom en glasvezel, heeft blauwe laserogen en symboliseert de metamorfose van de oude naar de nieuwe economie.

Een van de meest besproken aankondigingen was die van Jack Maller (CEO van Strike), genaamd “The King’s Gambit”, waarin hij vertelde hoe Strike een samenwerking is aangegaan met Shopify en NCR en deuren zal openen voor retailers om Bitcoin te accepteren zonder dat ze het in bezit hoeven te hebben. Zo kunnen vanaf nu mensen in de VS hun Bitcoin gebruiken om te betalen in een groeiend aantal Amerikaanse winkels, net zoals ze met Bitcoin kunnen afrekenen op Shopify.

Winkels zullen de mogelijkheid hebben om ongeveer 3% aan kosten te besparen door betaling via Strike te accepteren, wat de adoptie van Bitcoin zal doen groeien.

Hiermee wordt Bitcoin praktisch wettig betaalmiddel in de VS zonder dat juridisch en officieel te zijn.

Ook Samson Mow, de voormalige chief strategy officer van Blockstream, kondigde groot nieuws aan. Zo bracht hij wetgevers van over de hele wereld op het podium van Bitcoin 2022 om de aandacht te vestigen op de vooruitgangen op het gebied van adoptie van Bitcoin in nationale staten.

Joel Bomgar, de voorzitter van Próspera, een “economisch ontwikkelingscentrum” in Honduras, beschreef de gunstige belastingregels die daar worden opgesteld.

Miguel Filipe Machado de Albuquerque, de president van de Portugese regio Madeira, kondigde aan dat Bitcoin-investeerders daar geen inkomstenbelasting zullen betalen.

En tot slot Indira Kempis, een senator in Mexico, kondigde aan dat ze van plan is om daar regelgeving voor te stellen om bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen.

Verder kondigde het bedrijf van Jack Dorsey, Block, samen met Blockstream en Tesla aan dat ze zullen samenwerken om een Bitcoin mining faciliteit op te richten in Texas die volledig met hernieuwbare energie aangedreven zal worden door Tesla’s zonne-energie technologie.

Crypto exchanges Cash App en Robinhood lieten ook weten wat ze het Bitcoin Lightning netwerk gaan integreren en zelfs een “Pay me with Bitcoin” functie zullen ontwikkelen.

Op de conferentie waren ook veel internationale gastsprekers met verschillende onderwerpen over de adoptie van Bitcoin naar de toekomst toe. Voor onze leden is het zeker eens de moeite op hier misschien wat leuke topics van te herbekijken.

Bekijk alle talks op de officiële YouTube pagina.

Nieuws

Nasdaq lanceert crypto bewaardienst tegen het eind Q2

De grote Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq gaat de cryptomarkt betreden door een crypto bewaardienst te lanceren. Volgens een rapport van Bloomberg is de Amerikaanse beursexploitant van plan om aan het einde van het tweede kwartaal cryptovaluta te beheren voor institutionele investeerders. Het lijkt erop dat Nasdaq

LEES VERDER »

Financiëel systeem probeert veilige banken in kiem te smoren

De gebeurtenissen van de afgelopen weken zetten nog maar eens in de verf hoe onstabiel ons huidig financieel systeem van “fractional reserve banking” is. Omdat banken het geld van hun klanten achteloos herinvesteren in een hele batterij aan beleggingsproducten met uiteenlopende gradaties van risico, worden

LEES VERDER »

Deel 8: Roadmap The Graph 2023

De Graph is een gedecentraliseerd protocol dat de toegang tot blockchain data vereenvoudigt. Graag stellen we je in dit artikel voor aan vier ontwikkelingen die voor 2023 op de planning staan voor The Graph en die het protocol zullen verbeteren: Het einde van de “Hosted

LEES VERDER »

Bankengigant Credit Suisse op de knieën

Het was weer een bijzonder spannend weekend. De centrale bank van Zwitserland (SNB) heeft, in samenwerking met de grootste bank van Zwitserland, Union Bank of Switzerland (UBS), een overname geforceerd van het noodlijdende Credit Suisse (CS). Dat de VS bankencrisis zou overslaan naar Europa viel

LEES VERDER »

Operation Choke Point: de gecoördineerde aanval op crypto

De Amerikaanse regering is met operation choke point begonnen met het versnellen van zijn harde optreden naar de crypto-industrie toe. Regelgevers van meerdere afdelingen werken samen aan deze gecoördineerde en voortdurende aanval die ‘Operation Choke Point’ genoemd wordt door crypto experten. De Amerikaanse regering gebruikt

LEES VERDER »