Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin 2022 Conference

Voorbije week vond de jaarlijkse Bitcoin Conference 2022 plaats in Miami waar ruim 25 duizend enthousiastelingen samenkwamen om de toekomstige ontwikkelingen en bekendmakingen te delen.

De conferentie begon met Francis Suarez, burgemeester van Miami, die sprak over de verschillende initiatieven die zijn stad neemt om de Bitcoin hoofdstad van de wereld te worden. Zo wordt zijn salaris al uitbetaald in Bitcoin en kunnen zijn stadsmedewerkers ervoor kiezen om ook in Bitcoin betaald te worden. Verder sprak hij duidelijke taal dat er gekozen moet worden voor pro-Bitcoin kandidaten tijdens de volgende verkiezingen en dat we Bitcoin in ieder aspect van onze samenleving moeten integreren.

Tot slot onthulde hij ook het standbeeld van de ”Bitcoin Bull”. Deze robotachtige nabootsing van de Wall Street bezienswaardigheid is gemaakt van chroom en glasvezel, heeft blauwe laserogen en symboliseert de metamorfose van de oude naar de nieuwe economie.

Een van de meest besproken aankondigingen was die van Jack Maller (CEO van Strike), genaamd “The King’s Gambit”, waarin hij vertelde hoe Strike een samenwerking is aangegaan met Shopify en NCR en deuren zal openen voor retailers om Bitcoin te accepteren zonder dat ze het in bezit hoeven te hebben. Zo kunnen vanaf nu mensen in de VS hun Bitcoin gebruiken om te betalen in een groeiend aantal Amerikaanse winkels, net zoals ze met Bitcoin kunnen afrekenen op Shopify.

Winkels zullen de mogelijkheid hebben om ongeveer 3% aan kosten te besparen door betaling via Strike te accepteren, wat de adoptie van Bitcoin zal doen groeien.

Hiermee wordt Bitcoin praktisch wettig betaalmiddel in de VS zonder dat juridisch en officieel te zijn.

Ook Samson Mow, de voormalige chief strategy officer van Blockstream, kondigde groot nieuws aan. Zo bracht hij wetgevers van over de hele wereld op het podium van Bitcoin 2022 om de aandacht te vestigen op de vooruitgangen op het gebied van adoptie van Bitcoin in nationale staten.

Joel Bomgar, de voorzitter van Próspera, een “economisch ontwikkelingscentrum” in Honduras, beschreef de gunstige belastingregels die daar worden opgesteld.

Miguel Filipe Machado de Albuquerque, de president van de Portugese regio Madeira, kondigde aan dat Bitcoin-investeerders daar geen inkomstenbelasting zullen betalen.

En tot slot Indira Kempis, een senator in Mexico, kondigde aan dat ze van plan is om daar regelgeving voor te stellen om bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen.

Verder kondigde het bedrijf van Jack Dorsey, Block, samen met Blockstream en Tesla aan dat ze zullen samenwerken om een Bitcoin mining faciliteit op te richten in Texas die volledig met hernieuwbare energie aangedreven zal worden door Tesla’s zonne-energie technologie.

Crypto exchanges Cash App en Robinhood lieten ook weten wat ze het Bitcoin Lightning netwerk gaan integreren en zelfs een “Pay me with Bitcoin” functie zullen ontwikkelen.

Op de conferentie waren ook veel internationale gastsprekers met verschillende onderwerpen over de adoptie van Bitcoin naar de toekomst toe. Voor onze leden is het zeker eens de moeite op hier misschien wat leuke topics van te herbekijken.

Bekijk alle talks op de officiële YouTube pagina.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »