Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Aftellen naar de grootse Bitcoin conferentie ter wereld

Volgende week is het weer zover. Van 18 tot 20 mei wordt de grootste Bitcoin conferentie ter wereld georganiseerd. Het is al de derde keer dat de festiviteiten in Miami zullen doorgaan en ook dit jaar wordt er weer veel spektakel verwacht.

De 15.000 bezoekers zullen getrakteerd worden op talks van de beste Bitcoin sprekers ter wereld waaronder Michael Saylor, Jack Mallers, Alex Gladstein, Lyn Alden, Adam Back, Saifedean Ammous, Max Keiser en vele andere.

Naast de usual suspects zijn er dit jaar ook veel politieke celebrities die hun schouders mee onder het Bitcoin project komen zetten. Zo komt rijzende ster en democratisch presidentskandidaat Robert F. Kennedy zijn steun betuigen voor wat volgens hem het enige echte reddingsmiddel is tegen de opkomst van central bank digital currencies. Ook Tusli Gabbard, bekend onafhankelijk politica en voormalig presidentskandidate, trekt de kaart van Bitcoin en komt toelichten hoe Bitcoin de toekomst van de Amerikaanse politiek volledig door mekaar zal schudden.

Er zullen bovendien vertegenwoordigers van meer dan 2000 (!!) Bitcoin bedrijven aanwezig zijn met standjes, workshops, gadgets en demonstraties over het lightning netwerk, wallets, mining uitrusting en meer. Tenslotte zullen er net als bij een festival zullen er ook vele randevenementen zijn zoals een Bitcoin kunst galerij, een mining village, een bazaar en niet te vergeten een spetterende afterparty.

Goedkoop is het wel allemaal niet. Door het aanhoudende succes zijn de ticketprijzen ondertussen opgeslagen tot $949 per ticket oftewel 3,500,000 Satoshi’s.

De organisatie achter Bitcoin Miami, Bitcoin Magazine, kondigde bovendien onlangs aan dat er in oktober ook een tweede editie aankomt van Bitcoin Amsterdam. Namen zijn voorlopig nog niet bekend maar als we mogen afgaan op het succes van vorig jaar zal dit ook weer een topper van formaat worden. See you in Miami and Amsterdam!

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »