Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Aftellen naar de grootse Bitcoin conferentie ter wereld

Volgende week is het weer zover. Van 18 tot 20 mei wordt de grootste Bitcoin conferentie ter wereld georganiseerd. Het is al de derde keer dat de festiviteiten in Miami zullen doorgaan en ook dit jaar wordt er weer veel spektakel verwacht.

De 15.000 bezoekers zullen getrakteerd worden op talks van de beste Bitcoin sprekers ter wereld waaronder Michael Saylor, Jack Mallers, Alex Gladstein, Lyn Alden, Adam Back, Saifedean Ammous, Max Keiser en vele andere.

Naast de usual suspects zijn er dit jaar ook veel politieke celebrities die hun schouders mee onder het Bitcoin project komen zetten. Zo komt rijzende ster en democratisch presidentskandidaat Robert F. Kennedy zijn steun betuigen voor wat volgens hem het enige echte reddingsmiddel is tegen de opkomst van central bank digital currencies. Ook Tusli Gabbard, bekend onafhankelijk politica en voormalig presidentskandidate, trekt de kaart van Bitcoin en komt toelichten hoe Bitcoin de toekomst van de Amerikaanse politiek volledig door mekaar zal schudden.

Er zullen bovendien vertegenwoordigers van meer dan 2000 (!!) Bitcoin bedrijven aanwezig zijn met standjes, workshops, gadgets en demonstraties over het lightning netwerk, wallets, mining uitrusting en meer. Tenslotte zullen er net als bij een festival zullen er ook vele randevenementen zijn zoals een Bitcoin kunst galerij, een mining village, een bazaar en niet te vergeten een spetterende afterparty.

Goedkoop is het wel allemaal niet. Door het aanhoudende succes zijn de ticketprijzen ondertussen opgeslagen tot $949 per ticket oftewel 3,500,000 Satoshi’s.

De organisatie achter Bitcoin Miami, Bitcoin Magazine, kondigde bovendien onlangs aan dat er in oktober ook een tweede editie aankomt van Bitcoin Amsterdam. Namen zijn voorlopig nog niet bekend maar als we mogen afgaan op het succes van vorig jaar zal dit ook weer een topper van formaat worden. See you in Miami and Amsterdam!

Nieuws

WEF wil crypto reguleren

Het WEF publiceerde op 25 mei een nieuwe white paper met de de naam “Pathways to Crypto-Asset Regulation” waarin het beklemtoont dat er dringend meer regulatie nodig is. De paper bevat de gebruikelijke ongegronde beschuldigingen en vooroordelen over Bitcoin. Zo doen de auteurs een oproep

LEES VERDER »

Ledger stelt update uit na aanhoudende kritiek

Het regende bakken kritiek toen Ledger op 16 mei aankondigde dat het een nieuwe backup feature genaamd “Recover” zou lanceren. Zoals we vorige week al uitvoerig beschreven zou deze nieuwe update verschillende veiligheidsrisico’s inhouden en een serieuze afwijking zijn van de veiligheidsprincipes die het bedrijf

LEES VERDER »

Amerikaanse debt ceiling weer opgetrokken

President Joe Biden heeft eindelijk een deal te pakken over de nakende “debt ceiling” die vandaag nog steeds is vastgelegd op $31,4 biljoen. Dit schuldenplafond is een louter Amerikaans fenomeen waarbij de overheid van de VS zichzelf een limiet oplegt wat betreft het maximum aan

LEES VERDER »

Ledger update roept veel vragen op

De populairste hardware wallet producent ter wereld maakte de voorbije week misschien wel de grootste blunder uit zijn 9 jarige geschiedenis. Op 16 mei werd de nieuwe Ledger firmware versie 2.2.1 gelanceerd die de nieuwe functionaliteit ‘Ledger Recover’ bevat. Deze controversiële update maakt het mogelijk

LEES VERDER »