Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

$17 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties gedumpt

$17.400.000.000 aan Amerikaanse staatsobligaties werden gedumpt door de BRICS-landen China, Brazilië en Saoedi-Arabië in één maand.
Uit nieuwe cijfers van het Amerikaanse ministerie van Financiën blijkt dat het Chinese bezit van staatsobligaties is gedaald van 835,4 miljard dollar begin juli naar 821,8 miljard dollar aan het eind van de maand – een daling van 13,6 miljard dollar.

Ondertussen verlaagde Brazilië, mede-BRICS-lid, zijn staatsobligaties in hetzelfde tijdsbestek met 2,7 miljard dollar, van 227,4 miljard naar 224,7 miljard dollar. En Saoedi-Arabië heeft zijn bezittingen teruggebracht van 108,1 miljard dollar naar 109,2 miljard dollar, wat neerkomt op een reductie van 1,1 miljard dollar.

Bovendien zag India, een van de oprichters van de BRICS-landen, hun voorraad krimpen van 235,4 miljard dollar in juni naar 233,1 miljard dollar in juli. En de Verenigde Arabische Emiraten, een ander nieuw BRICS-lid, hebben hun staatsobligaties met 300 miljoen dollar teruggebracht, van 65,2 miljard dollar in juni naar 64,9 miljard dollar in juli.

Een uitverkoop op de obligatiemarkt en een snelle stijging van de rente op staatsobligaties hebben de afgelopen dagen en weken tot financiële chaos geleid.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »