Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Zweden keert Bitcoin miners de rug toe

In Europa gaat de kruistocht tegen Bitcoin miners onverstoord verder. Zweden, één van de laatste Europese landen met een aanzienlijke Bitcoin mining aanwezigheid, voorziet in nieuwe belastingen die waarschijnlijk de doodsteek zullen betekenen voor de industrie.

Het noorden van Zweden is ideaal gelegen voor Bitcoin mining: lage temperaturen en veel goedkope hydro-elektrische energie. Bekende mining bedrijven zoals Hive Blockchain hebben daarom een aanzienlijk deel van hun mining vloot gestationeerd in het noorden van het Scandinavische land.

In de nieuwe wetgeving, die van kracht gaat in juli van dit jaar, wordt gewag gemaakt van een stijging van maar liefst 6,000% van de belastingen op datacenters. Concreet wil dit zeggen dat de prijs per kWh toeneemt van €0.00055 naar €0.035. In het huidige prijsklimaat wil dit zeggen dat de meeste professionele Zweedse mining bedrijven amper break even zullen draaien. Daarenboven moeten de nieuwe belastingen ook een aantal maanden op voorhand betaald worden, wat het nog moeilijker maakt voor de precaire financiële gezondheid van de Bitcoin miners.

Zweden heeft een lange geschiedenis van anti-Bitcoin legislatie. Zo was de Zweedse minister van financiën één van de architecten achter het beruchte Europese Bitcoin mining ban wetsvoorstel.

Ook in buurland Noorwegen voert men de druk op de mining industrie verder op. Net zoals in Zweden proberen linkse anti-Bitcoin politici de miners met een uitputtingsslag uit het land te verdrijven. In januari van dit jaar werden de belastingen er verhoogd met 100%. Dit komt neer op een kostprijs van €0.016 per kWh of ongeveer de helft van die van Zweden. Of de miners in Scandinavië zullen blijven of kiezen om te vertrekken naar meer Bitcoin vriendelijke jurisdicties is nog niet duidelijk.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »