Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Zo verlies je $500,000 aan Bitcoin

We kennen het allemaal: de angst om een fout te maken tijdens een belangrijke Bitcoin transactie. Voor Paxos, het bekende stablecoin bedrijf achter Pax Dollar (USDP) en Paypal USD, werd deze nachtmerrie vorige week de waarheid.

Op 10 september betaalde het bedrijf maar liefst 20 BTC ($500,000) aan fooi voor een schamele transactie van 0.07 BTC ($2,000). De vreemde transactie viel onmiddellijk op en na een paar uur was de Twitter geruchtenmolen al flink op dreef.

Drie dagen later kwam Paxos dan zelf naar buiten met het nieuws dat zij de verzender was van de jammerlijke transactie. Volgens het bedrijf was de vergissing te wijten aan een unieke bug en bleven alle gebruikers fondsen volledig buiten schot.

De wel zeer gulle fooi kwam uiteindelijk terecht bij bekende mining pool F2Pool en deze liet onmiddellijk weten bereid te zijn om de onfortuinlijke verzender terug te betalen. Een enorme meevaller voor Paxos want de kans dat elke mining pool zich zo genereus zou opstellen tegenover een roekeloze gebruiker is gering. Op 15 september bevestigde F2Pool dat het geld al opnieuw in het bezit was van Paxos.

Heb je zelf al eens twijfels over hoe je veilig een transactie kan uitvoeren? Schrijf je in op ons digitaal leerplatform en ontdekt de kunst van het veilig beleggen.