Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Wat is Kadena?

Kadena is een hybride en geautoriseerde blockchain. Deze openbare blockchain is een Proof of Work-systeem dat de doorvoer en schaalbaarheid verbetert met behoud van de veiligheid en integriteit van Bitcoin. Kadena wordt reeds gebruikt door grote bedrijven in financiën, gezondheidszorg en verzekeringen. Natuurlijk kennen we allemaal de problemen die gewoonlijk met PoW worden geassocieerd, meestal trage transacties en een lage doorvoer. Kadena heeft een manier gevonden om deze problemen te omzeilen, waardoor ze efficiënt kunnen werken met PoW. Het oorspronkelijke token van Kadena wordt KDA genoemd. Laten we eens kijken naar enkele use cases.

Exchange Traded Funds (ETF) hebben de afgelopen tien jaar een fenomenale groei doorgemaakt. Dit resulteert in kleine marges en zware concurrentie onder fondsbeheerders. Dit creëerde een kans om meer efficiëntie te brengen via Kadena’s blockchain. USCF gebruikt momenteel de technologie van Kadena om hun fondsbeheerprocessen te verbeteren.

COVID-testen

Op het gebied van gezondheidszorg heeft Kadena onlangs haar focus verlegd naar het helpen oplossen van de COVID-19-crisis. De nieuwe app van Kadena kan de legitimiteit van COVID-19-tests verifiëren door gebruikers testkits te laten volgen. Met de applicatie kunnen medische professionals en patiënten op een veilige manier communiceren en testresultaten opslaan. De applicatie maakt gebruik van QR-codes om de authenticiteit van coronavirustests te waarborgen. Door een foto van de QR-code van de test bij zich te houden, kan iedereen die een test krijgt de resultaten ook controleren door in te loggen op de app.

Namaakgoederen zijn een groeiend probleem in het algemeen. De zorgsector worstelt met het traceren van geneesmiddelen en gereguleerde stoffen. Vooral in ontwikkelingslanden die strijden tegen de verkoop van drugs op de grijze en zwarte markt. In de toeleveringsketen van geneesmiddelen zijn meerdere partijen betrokken. Tracking met behulp van traditionele technologieën is dus een enorme uitdaging.