Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Wat is Etherscan?

Etherscan is een blockchain explorer voor het Ethereum-netwerk. Op de website kan je zoeken naar transacties, blokken, public-adressen, slimme contracten en andere on-chain-data. Het is één van de meest populaire Ethereum blockchain-explorers en is gratis te gebruiken. Je hoeft je niet aan te melden voor Etherscan, maar je kan wel een account aanmaken voor extra functionaliteit. Zo kan je bijvoorbeeld waarschuwingen instellen om op de hoogte te blijven van binnenkomende transacties, toegang krijgen tot ontwikkelaarstools en data-feeds maken.

De info die je te zien krijgt hangt af van waar je naar kijkt. Als je Ethereum gebruikt voor meer dan alleen het verzenden van een paar transacties of HODLing, is het enorm nuttig om te leren hoe je door de blockchain navigeert. Het is een interessante manier om een overzicht te krijgen van de Ethereum blockchain en alle bijkomende activitetien, allemaal op één plaats. Angst om te investeren in een bepaalde munt? Via Etherscan kan je je je angst helemaal verhelpen dankzij de openheid en transparantie van deze tool. Het is net deze transparantie die het Ethereum netwerk zo krachtig maakt voor de nieuwe digitale revolutie.

Etherscan biedt je geen wallet aan en je kan het ook niet gebruiken om te handelen, het fungeert uitsluitend als bron voor blockchain-informatie en database van slimme contracten. Als je transacties wenst uit te voeren of cryptovaluta wil opslaan heb je een crypto-wallet nodig, zoals MetaMask of Trust Wallet.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »