Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Wat is Etherscan?

Etherscan is een blockchain explorer voor het Ethereum-netwerk. Op de website kan je zoeken naar transacties, blokken, public-adressen, slimme contracten en andere on-chain-data. Het is één van de meest populaire Ethereum blockchain-explorers en is gratis te gebruiken. Je hoeft je niet aan te melden voor Etherscan, maar je kan wel een account aanmaken voor extra functionaliteit. Zo kan je bijvoorbeeld waarschuwingen instellen om op de hoogte te blijven van binnenkomende transacties, toegang krijgen tot ontwikkelaarstools en data-feeds maken.

De info die je te zien krijgt hangt af van waar je naar kijkt. Als je Ethereum gebruikt voor meer dan alleen het verzenden van een paar transacties of HODLing, is het enorm nuttig om te leren hoe je door de blockchain navigeert. Het is een interessante manier om een overzicht te krijgen van de Ethereum blockchain en alle bijkomende activitetien, allemaal op één plaats. Angst om te investeren in een bepaalde munt? Via Etherscan kan je je je angst helemaal verhelpen dankzij de openheid en transparantie van deze tool. Het is net deze transparantie die het Ethereum netwerk zo krachtig maakt voor de nieuwe digitale revolutie.

Etherscan biedt je geen wallet aan en je kan het ook niet gebruiken om te handelen, het fungeert uitsluitend als bron voor blockchain-informatie en database van slimme contracten. Als je transacties wenst uit te voeren of cryptovaluta wil opslaan heb je een crypto-wallet nodig, zoals MetaMask of Trust Wallet.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u