Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Wallet gekoppeld aan Binance wordt gehackt voor $27 miljoen

$27 miljoen aan crypto gestolen uit de wallet gekoppeld aan Binance, waarbij in het derde kwartaal een recordverlies van $699 miljoen werd opgetekend. Bij de diefstal waren voornamelijk Tether-munten (USDT) betrokken en deze werd ontdekt door een bekende onderzoeker, ZachXBT.

Uit het onderzoek van ZachXBT bleek dat het gestolen geld werd omgezet in Ethereum (ETH) en via verschillende diensten werd verplaatst om de sporen ervan te verbergen. Uiteindelijk werd het omgezet in Bitcoin. De portemonnee die het geld kwijt was, had het vóór de diefstal crytptocurrency bij Binance opgenomen.

Het recente Web3-beveiligingsrapport beweert dat er in het derde kwartaal van 2023 de meeste diefstallen tot nu toe plaatsvonden, met een verlies van meer dan $699 miljoen. De beruchte Lazarus groep, verbonden met Noord-Korea, heeft dit jaar veel geld gestolen. Ze misleiden mensen om in scams te trappen en geld te stelen.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »