Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Vitalik Buterin investeert in Nocture Labs

Nocturne Labs, een crypto-startup die privéaccounts naar het Ethereum-ecosysteem wil brengen, heeft $6 miljoen aan startfinanciering opgehaald. Bain Capital Crypto en Polychain Capital leidden samen de ronde, waarbij mede-oprichter van Ethereum Vitalik Buterin, Bankless Ventures, Hack VC, Robot Ventures en anderen deelnamen.

Het bedrijf begon in januari van dit jaar met het inzamelen van geld voor de ronde en sloot het in augustus af, te midden van een inzinking van de cryptofinanciering, vertelde mede-oprichter en CEO Luke Tchang. Het was een aandelenronde met symbolische warrants, zei Tchang, maar weigerde commentaar te geven op de waardering.

Wat is Nocturne Labs?
Nocturne, vorig jaar opgericht in de Verenigde Staten, bouwt een protocol dat tot doel heeft gebruikers in staat te stellen anoniem transacties uit te voeren binnen het Ethereum-ecosysteem. “Gebruikers zullen binnen Nocturne ‘interne’ accounts hebben waar het ontvangen/uitgeven van geld van deze accounts op een anonieme manier werkt (niet allemaal gekoppeld aan hetzelfde adres)”, zei Tchang. Gebruikers kunnen betalingen op hun Nocturne-account storten of ontvangen. Ze kunnen vervolgens via zero-knowledge proof-technologieën bewijzen dat ze dergelijke fondsen bezitten en deze gebruiken voor andere transacties zoals betalingen, handelen en staken, zei Tchang.

Nocturne richt zich momenteel alleen op het brengen van privéaccounts binnen het Ethereum-ecosysteem, wat betekent dat het in de toekomst eerst Ethereum en vervolgens Ethereum Layer 2-netwerken zal ondersteunen, zei Tchang. Het protocol zal naar verwachting volgende maand op het Ethereum-mainnet worden gelanceerd.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »