Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Visa breidt betalingen uit naar USDC op de Solana blockchain

Visa, de financiële gigant, heeft onlangs aangekondigd dat het zijn gebruik van cryptocurrency uitbreidt met USDC-betalingen op de Solana blockchain. Dit markeert een belangrijke stap in de acceptatie van cryptocurrency door Visa en opent de deur naar grenzeloze, “tussenpersoon-vrije” betalingen. Solana wordt geprezen vanwege zijn schaalbaarheid en snelheid, waardoor Visa-transacties sneller dan ooit kunnen worden verwerkt, met name internationale overboekingen en settlements.

De voordelen van Solana omvatten efficiëntie en betaalbaarheid, met indrukwekkende verwerkingssnelheden en lagere kosten in vergelijking met concurrenten zoals Ethereum. Dit stelt Visa in staat om transacties efficiënter in real-time te verwerken en innovatieve projecten te ontwikkelen.

Deze stap heeft het potentieel om digitale betalingen te transformeren, met mogelijke toepassingen in sectoren zoals online gaming en internationale overboekingen, en biedt lagere kosten en verbeterde veiligheid in vergelijking met traditionele settlements.
Visa integreert USDC om de betalingservaring te verbeteren, wat de acceptatie en adoptie van blockchain technologie en digitale activa zal stimuleren en de kosten voor gebruikers zal verminderen. Dit partnerschap tussen Visa, Coinbase en USDC toont hun toewijding aan (blockchain-)innovatie en creëert een beter service model voor wereldwijde klanten.