Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Uniswap introduceert nieuwe swap vergoedingen om de groei te financieren

Decentralized crypto exchange (DEX) of gedecentraliseerde crypto exchange Uniswap heeft aangekondigd dat het handelskosten in rekening gaat brengen voor bepaalde tokens, waaronder ETH en USDT. De kosten worden vastgesteld op 0,15% per transactie. Hayden Adams, CEO van Uniswap Labs, deelde de update op Twitter en omschreef de beslissing als een manier om de ontwikkelingsinspanningen van het bedrijf duurzaam te financieren. Uniswap Labs creëerde het populaire DEX-protocol Uniswap, dat historisch gezien zelf geen handelkosten aanrekende.
ETH, USDC, Wrapped ETH, USDT, DAI, Wrapped BTC, agEUR, GUSD, LUSD, EUROC en XSGD behoren tot de tokens waarvoor kosten in rekening worden gebracht, volgens de ondersteuningspagina van Uniswap.

De geïntroduceerde kosten zijn alleen van toepassing op transacties via de web- en mobiele interfaces van Uniswap. De onderliggende smart contracts van het Uniswap-protocol, die autonoom en gedecentraliseerd zijn, blijven kosteloos. “Ik heb het protocol gebouwd als een ongeoorloofd en gedecentraliseerd publiek goed”, schreef Adams. “Gebruikers hebben talloze manieren om het te gebruiken. Deze interfacekosten zijn een van de laagste in de sector en stellen ons in staat crypto en DeFi te blijven onderzoeken, ontwikkelen, bouwen, verzenden, verbeteren en uitbreiden.” Deze stap wijkt af van het traditionele standpunt van Adams, waarin hij de voorkeur geeft aan volledig vrije systemen. Hij concludeerde echter: “Ik wil er zeker van zijn dat we duurzame systemen creëren om dit werk mogelijk te maken.”

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »