Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Transak maakt crypto opname mogelijk in 145 landen met Visa partnership

Dinsdag maakte Transak, een bedrijf gespecialiseerd in betalingsinfrastructuur, zijn samenwerking met de financiële dienstverlener Visa bekend. Deze samenwerking heeft tot doel gebruikers in 145 landen de mogelijkheid te bieden hun crypto-bezit naadloos om te wisselen in lokale fiat-valuta’s, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Visa Direct-platform.

De samenwerking maakt directe opnames van cryptogelden naar debetkaarten mogelijk zonder het gebruik van een gecentraliseerde exchange.

“Door real-time kaartopnames mogelijk te maken via Visa Direct, levert Transak een snellere, eenvoudigere en meer verbonden ervaring voor zijn gebruikers – waardoor het gemakkelijker wordt om crypto-saldi om te zetten in fiat, dat kan worden uitgegeven bij de meer dan 130 miljoen handelslocaties waar Visa wordt geaccepteerd”, zei Yanilsa Gonzalez-Ore, hoofd van Visa Direct en Global Ecosystem Readiness in Noord-Amerika.

De persaankondiging benadrukt dat een belangrijk kenmerk van Visa Direct de mogelijkheid is voor onmiddellijke transactieverwerking. Dit vertaalt zich in de mogelijkheid dat geldoverdrachten in bijna 30 minuten of minder kunnen worden voltooid, wat een opmerkelijke verbetering betekent in vergelijking met conventionele bankpraktijken, die vaak meerdere dagen in beslag nemen.

“Door dit te combineren met de robuuste infrastructuur van Transak en ondersteuning voor meer dan 40 cryptocurrencies, verwelkomt de samenwerking een nieuwe dageraad voor degenen die snel de cryptomarkt willen verlaten”, benadrukt het bedrijf. Het partnerschap volgt op de aankondiging van Visa eerder deze maand dat het Web3-elementen zal opnemen in zijn op maat gemaakte loyaliteitsprogramma-oplossing.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u