Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Topbelegger ‘The Big Short’ Burry zet zwaar in op beurscrash

Michael Burry, de koelbloedige investeerder die werd vereeuwigd in de meesterlijke film ‘The Big Short’, is at it again. Net zoals aan de vooravond van de grote financiële crisis van 2008 zet de tegendraadse fondsbeheerder opnieuw zwaar in op een complete beurscrash.

Uit de meest recente effecten aangiftes van Scion Asset Management, het investeringsfonds van Michael Burry, is duidelijk af te leiden dat de beursgoeroe de toekomst bijzonder somber inziet. Zo kocht hij in het tweede kwartaal van 2023 een enorme hoeveelheid “put options” aan. 

Het gaat om $739 miljoen aan opties in ‘Invesco Trust ETF’, een fonds dat aandelen van populaire Nasdaq 100 bedrijven aanhoudt, en voor $886 miljoen in de ‘SPDR S&P 500 ETF’. 

Dergelijke “put options” geven de eigenaar het recht om de desbetreffende aandelen te verkopen aan een vooraf afgesproken prijs. Meestal beoogt de eigenaar hiermee winst te maken nadat de aandelen in kwestie zwaar gecrashed zijn in waarde. Het is dus duidelijk dat Scion Asset Management geen vertrouwen meer heeft in de twee grootste beursindexen van de VS. Hoe lang Burry deze opties wil aanhouden en wanneer hij van plan is om ze te verzilveren is natuurlijk de grote vraag.