Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

The Graph Series Deel 5: Wat is de GraphQL API?

The Graph is een protocol dat gebruikers en software ontwikkelaars in staat stelt om data van publieke blockchains gemakkelijk te indexeren en te doorzoeken. Het protocol biedt een nieuwe manier van interactie tussen gebruikers en de blockchain, waarbij gebruik wordt gemaakt van de GraphQL API. (API = Application Programming Interface en is een set van definities voor de communicatie tussen verschillende software applicaties onderling.)

De GraphQL API maakt gebruik van slechts één eindpunt. De gebruiker stuurt een query (= opvragen van gegevens) naar dit eindpunt en krijgt de gevraagde gegevens terug. Door het gebruik van slecht één eindpunt wordt het netwerkverkeer verminderd en de prestaties verbeterd.

Bij The Graph wordt de GraphQL API gebruikt om subgraphs te maken. Een subgraph is een specifieke verzameling van gegevens op de blockchain die geïndexeerd en doorzoekbaar is gemaakt door het The Graph-protocol. Het bevat de gegevens die relevant zijn voor een specifieke use case of dApp. Elke subgraph heeft een eigen GraphQL-schema. dApp-ontwikkelaars kunnen ook hun eigen subgraphs maken en deze beschikbaar stellen voor anderen om te gebruiken.

Het gebruik van de GraphQL API van The Graph biedt ontwikkelaars verschillende voordelen. Met name het verminderen van overbodige gegevens en het verbeteren van de prestaties. De eenvoudigere en flexibele manier van gebruik: de mogelijkheid om de API-schema’s en query’s te documenteren, en de controle over de gegevens die de gebruiker ontvangt en verzendt.

Met de GraphQL API van The Graph wordt het eenvoudiger om dApps te bouwen die verbinding moeten maken met verschillende blockchains en om blockchain gegevens te vinden en te verwerken. Het protocol biedt ontwikkelaars een krachtige manier om deze gegevens op te halen en te filteren, waardoor ze hun applicaties gemakkelijker kunnen bouwen en uiteindelijk meer waarde kunnen bieden aan hun gebruikers.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »