Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Tether vergroot Bitcoin positie als één van de grootste Bitcoin holders

Tether heeft zijn Bitcoin-bezit uitgebreid door nog eens 8.889 Bitcoin te kopen, ter waarde van ongeveer $627 miljoen. Deze overname verhoogt de totale Bitcoin-reserves tot 75.354 BTC, met een huidige waarde van $5,26 miljard volgens gegevens van Arkham Intelligence.

Het initiatief begon in september 2022, toen Tether Bitcoin in zijn portefeuille integreerde om te diversifiëren buiten traditionele activa zoals contant geld en staatsobligaties.Volgens CEO Paolo Ardoino wordt nu tot 15% van de winst uit de Tether stablecoin-reserves naar Bitcoin gesluisd. Hij noemt het beperkte aanbod en de brede acceptatie van Bitcoin als sleutelfactoren voor deze investeringsbeslissing.Deze strategische stap richting Bitcoin heeft geresulteerd in aanzienlijke winstwinsten voor Tether, wat heeft bijgedragen aan een recordbrekende nettowinst van $2,85 miljard in het laatste kwartaal van 2023.

De winsten werden ondersteund door operationele winsten uit de belangen van het Amerikaanse ministerie van Financiën en de toegenomen waarde van de goud- en Bitcoin-reserves. Volgens Apollo Sats is Tether nu de zesde grootste Bitcoin-houder, net achter grote spelers als Fidelity’s FBTC en MicroStrategy.