Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Terra in beeld

Terra werkt met UST, deze is ‘pegged’ met de US dollar en is gebouwd op de blockchain van Terra. Met de LUNA token kan men stemmen om nieuwe munteenheden de ‘peggen’ met de UST. We zien dus de asset UST groeien en daarvoor worden wekelijks LUNA tokens verbrand, momenteel ligt de circulating supply van LUNA op ca. miljoen 376 stuks.

Wat is Terra (LUNA)?

Terra is een blockchain-protocol dat fiat-gekoppelde stablecoins gebruikt om prijsstabiele wereldwijde betalingssystemen aan te drijven. Terra’s native token, LUNA, wordt gebruikt om de prijs van de stablecoins van het protocol te stabiliseren. LUNA-houders kunnen ook governance-voorstellen indienen en erover stemmen, waardoor het de functionaliteit krijgt van een governance-token.

Terra probeert zich te onderscheiden door het gebruik van fiat-gekoppelde stablecoins en combineert de voordelen van cryptocurrencies met de dagelijkse prijsstabiliteit van fiat-valuta’s. Het houdt zijn één-op-één koppeling via een algoritme, welk het aanbod van zijn stablecoin UST automatisch aanpast op basis van de vraag. Het doet dit door LUNA-houders te stimuleren om LUNA en stablecoins in te wisselen tegen winstgevende wisselkoersen en door het aanbod van stablecoin uit te breiden of te verkleinen om aan de vraag te voldoen.