Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Telegram gekoppelde Toncoin (TON) bereikt nieuw hoogtepunt na geruchten over IPO

Toncoin (TON), de cryptomunt gelinkt aan de populaire messaging app Telegram, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. In April bereikte de cryptomunt zijn nieuwe all-time high en de afgelopen zeven dagen is de prijs van Toncoin met meer dan 35% gestegen. De indrukwekkende groei van TON is te danken aan zowel de dynamiek van de markt als de ontwikkelingen binnen het ecosysteem ervan, maar ook de geruchten rond een potentiële beursgang (IPO). 

Op 8 april 2024 kondigden de ontwikkelaars van The Open Network (TON), het bedrijf achter Toncoin, aan dat ze $5 miljoen aan TON-tokens zouden toewijzen om gebruikers aan te moedigen om innovatieve identiteitsverificatie via handpalmscan te adopteren.

Recente initiatieven van Telegram om de voordelen voor gebruikers te verbeteren hebben waarschijnlijk ook bijgedragen aan het succes van TON. Op 31 maart 2024 introduceerde het platform een revenue-sharing systeem, waarbij kanaaleigenaren 50% van de advertentie-inkomsten kunnen verdienen die binnen hun kanalen worden gegenereerd.

Maar daarnaast is de nieuwe all-time high ook gelinkt aan speculaties over een mogelijke IPO. In een eerder verslag van de Financial Times in maart gaf Pavel Durov, de oprichter van Telegram, namelijk aan dat hij geïnteresseerd is in een beursgang in plaats van een private verkoop. Durov verklaarde in het interview met FT dat Telegram binnenkort winstgevend zal worden. Hij benadrukte ook dat het bedrijf waarderingen heeft ontvangen van meer dan $30 miljard. Ondanks deze aanbiedingen heeft Durov besloten om het platform niet te verkopen om de onafhankelijkheid te behouden. Hij ziet een beursgang als een manier om de toegang tot de waarde van Telegram te democratiseren.

Wil je sneller op de hoogte zijn over de evoluties in de cryptowereld? Via onze CryptoClub word je via wekelijkse livesessies geïnformeerd over alle belangrijke macrotrends en bespreken we welke cryptomunten interessant zijn om op te volgen.