Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Technische analyse: Fibonacci Extension

“Trend-Based Fib Extension” is een tekentool dat gebruikt wordt om koersdoelen te gaan bepalen in een gebied waar de prijs nog nooit geweest is. Deze extensieniveaus zijn in eerste instantie resistancelevel maar éénmaal doorbroken kunnen het supportlevels worden. Net als Fibonacci retracements, zijn Fibonacci extensies gebaseerd op de wiskundige relaties, uitgedrukt als verhoudingen, tussen de getallen in de Fibonacci reeks.

Voorbeeld: EGLD/USDT Tf: 4H-, hoe tekenen we het uit?

  1. Vertrekpunt van een stevige, dominante uptrend

  2. Eindpunt van een stevige, dominante uptrend

  3. Punt naar waar de prijs is teruggekeerd (retracement)

Horizontale lijnen (extensieniveau’s) worden dan berekend op basis van de vorige 3 punten en worden aanzien als mogelijke weerstandsniveaus (in het scenario van een uptrend). Belangrijke extensieniveau’s zijn 1.618 – 2 – 2.618 – 3 – 3.618 maar ook niveau’s ertussen kunnen eventjes resistance zijn.
In het bovenstaande voorbeeld zie je dat bij de outbreak van de prijs uit de symmetrisch driehoek dat de prijs eventjes botst op het 1.272-level, dan tegen de 1.5-level. Level 1.618 zou wel eens een stevige resistance kunnen zijn, gevolgd door 2-level. De hoogte van de breakout kan ook bepaald worden door de hoogte van de opening van de symmetrisch driehoek. Wanneer je deze vertikaal gaat meten en kopieert naar plaats van uitbraak dan merk je dat we gaan richting 2.414-level. Let’s hope!

Vergeet zeker niet om onderweg al wat winsten te nemen op bv 1.618 en 2 en eveneens je stoploss mee te schuiven tot aan 2.414-level. (prijs 390$).

Wil je meer leren over crypto traden? Misschien is onze Crypto Trader cursus dan wel iets voor jou.