Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Technische analyse: Fibonacci Extension

“Trend-Based Fib Extension” is een tekentool dat gebruikt wordt om koersdoelen te gaan bepalen in een gebied waar de prijs nog nooit geweest is. Deze extensieniveaus zijn in eerste instantie resistancelevel maar éénmaal doorbroken kunnen het supportlevels worden. Net als Fibonacci retracements, zijn Fibonacci extensies gebaseerd op de wiskundige relaties, uitgedrukt als verhoudingen, tussen de getallen in de Fibonacci reeks.

Voorbeeld: EGLD/USDT Tf: 4H-, hoe tekenen we het uit?

  1. Vertrekpunt van een stevige, dominante uptrend

  2. Eindpunt van een stevige, dominante uptrend

  3. Punt naar waar de prijs is teruggekeerd (retracement)

Horizontale lijnen (extensieniveau’s) worden dan berekend op basis van de vorige 3 punten en worden aanzien als mogelijke weerstandsniveaus (in het scenario van een uptrend). Belangrijke extensieniveau’s zijn 1.618 – 2 – 2.618 – 3 – 3.618 maar ook niveau’s ertussen kunnen eventjes resistance zijn.
In het bovenstaande voorbeeld zie je dat bij de outbreak van de prijs uit de symmetrisch driehoek dat de prijs eventjes botst op het 1.272-level, dan tegen de 1.5-level. Level 1.618 zou wel eens een stevige resistance kunnen zijn, gevolgd door 2-level. De hoogte van de breakout kan ook bepaald worden door de hoogte van de opening van de symmetrisch driehoek. Wanneer je deze vertikaal gaat meten en kopieert naar plaats van uitbraak dan merk je dat we gaan richting 2.414-level. Let’s hope!

Vergeet zeker niet om onderweg al wat winsten te nemen op bv 1.618 en 2 en eveneens je stoploss mee te schuiven tot aan 2.414-level. (prijs 390$).

Wil je meer leren over crypto traden? Misschien is onze Crypto Trader cursus dan wel iets voor jou.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »