Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Technische analyse: DMI – Directional Moving Index

Vorige week las je al hoe divergenties kunnen helpen om verandering van trend op te merken. De DMI-oscillator is ook gekend als een trendindicator en combineert trendrichting met trendsterkte.

Je krijgt 3 lijnen: ADX (zwart) , DI+ (groen), DI- (rood). DI+ geeft de druk van de bulls aan. DI- geeft de druk van de bears aan.

Op de bovenstaande grafiek van BTC/USDT zie je hoe wanneer de DI+ over de DI- gaat een uptrend gestart is. En omgekeerd wanneer DI- over DI+ kruist een downtrend gestart is. Weet natuurlijk wel dat deze indicator eveneens lagging is zoals zovelen. En met lagging bedoelen we, er zit vertraging op. Je zal altijd ietsje later zijn. Hoe groter de afstand tussen de beide lijnen, hoe meer invloed de bovenste lijn heeft. Op dit moment ligt de DI+-lijn duidelijk bovenaan en wordt de afstand met de DI- steeds groter en dus kunnen we stellen dat voor BTC/USDT de bulls de markt overwegend bewegen. Een derde lijn is de ADX, Average Directional Index. Deze lijn wordt eerder gebruikt om de ‘sterkte’ van een trend te gaan bekijken, niet de richting. Zoals je kan zien op de chart is er extra nog een horizontale stippellijn bijgetekend op de oscillator ter hoogte van de waarde 25. Omdat we vanaf 25, alleen maar in de superlatieven van ‘sterk’ beginnen te spreken.

Volgende algemene richtlijnen zijn gekend over ADX-lijn:

  • ADX 0-20: trendsterkte is zwak en kan dus wijzen op een mogelijke ommekeer van de markt

  • ADX 25-50: trendsterkte is sterk

  • ADX 50-75: trendsterkte is zeer sterk

  • ADX 75-100: trendsterkte is extreem sterk (zeldzaam)

Het kan dus verwarrend zijn maar een sterke downtrend geeft wel een ADX die sterk omhoog gaat. Nu voor BTC/USDT ziet het er goed uit… ADX= +/-33, zone sterk. ADX groter dan 50 zou nog mooier zijn! Graag sluit ik af met een mooi gezegde: Er is maar èèn zekerheid in het leven (ook in traden) en dat is: ER IS GEEN ZEKERHEID! Maakt dat het leven niet juist zo boeiend?

Heb je interesse om meer te leren over crypto trading? Misschien is onze crypto trader cursus dan wel iets voor jou.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »