Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Stripe rolt fiat-naar-crypto tool uit voor Web3 bedrijven

Dat crypto niet dood is, is duidelijk… althans voor wie het belangrijkste nieuws uit de sector volgt. Elon Musk vertelde deze week nog dat het een ‘no brainer’ is om crypto naar Twitter te brengen en dat deed verder ook de geruchtenmolen draaien over een mogelijke Twitter Coin. Maar het grootste nieuws rond adoptie kwam deze week nog uit een heel andere hoek. De betaling gigant Stripe kondigde namelijk aan dat ze ook de Web3 wereld zullen bijstaan met de roll-out van een tool die bedrijven zal helpen contant geld om te zetten in crypto.

De service die ze gaan aanbieden moet crypto bedrijven in staat stellen makkelijk hun het fiatgeld van klanten te wisselen voor crypto en zal ook controles uitvoeren op het gebied van fraude, compliance en de know-your-customer (KYC) afhandelen, volgens de blogpost van het bedrijf. Stripe wil crypto bedrijven hiermee toegang verlenen tot de wereldwijde hedendaagse financiële infrastructuur en dat bewijst het potentieel van crypto des te meer.

Een handvol web3-bedrijven, waaronder Audius, Magic Eden en Argent, werken nu al samen met de fintech titaan Stripe om zijn fiat-naar-crypto oplossing te integreren.

“Dit is een grote stap in de richting van het wegnemen van barrières tussen traditionele en gedecentraliseerde financiering. We zijn verheugd om Stripe’s betaalinfrastructuur en gebruikerservaring van wereldklasse naar onze klanten te brengen”, zegt Itamar Lesuisse, CEO van het crypto bedrijf Argent.

Stripe claimt ook dat het de klanten van Web3 bedrijven zal helpen om een groot ​​deel van de zorgen weg te nemen die vaak gepaard gaan met crypto: zoals het opzetten van een veilige wallet en het kopen van digitale valuta via een crypto beurs.

“Over het algemeen blijven we fundamenteel optimistisch over hoe crypto kan helpen om een ​​wereldwijd toegankelijker ecosysteem voor financiële diensten mogelijk te maken,” gaf de betaal gigant aan op hun blog. Crypto is dus duidelijk here to stay en dat wordt steeds meer bevestigd uit de instellingen van de traditionele financiële wereld!

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »