Stripe rolt fiat-naar-crypto tool uit voor Web3 bedrijven

Dat crypto niet dood is, is duidelijk… althans voor wie het belangrijkste nieuws uit de sector volgt. Elon Musk vertelde deze week nog dat het een ‘no brainer’ is om crypto naar Twitter te brengen en dat deed verder ook de geruchtenmolen draaien over een mogelijke Twitter Coin. Maar het grootste nieuws rond adoptie kwam deze week nog uit een heel andere hoek. De betaling gigant Stripe kondigde namelijk aan dat ze ook de Web3 wereld zullen bijstaan met de roll-out van een tool die bedrijven zal helpen contant geld om te zetten in crypto.

De service die ze gaan aanbieden moet crypto bedrijven in staat stellen makkelijk hun het fiatgeld van klanten te wisselen voor crypto en zal ook controles uitvoeren op het gebied van fraude, compliance en de know-your-customer (KYC) afhandelen, volgens de blogpost van het bedrijf. Stripe wil crypto bedrijven hiermee toegang verlenen tot de wereldwijde hedendaagse financiële infrastructuur en dat bewijst het potentieel van crypto des te meer.

Een handvol web3-bedrijven, waaronder Audius, Magic Eden en Argent, werken nu al samen met de fintech titaan Stripe om zijn fiat-naar-crypto oplossing te integreren.

“Dit is een grote stap in de richting van het wegnemen van barrières tussen traditionele en gedecentraliseerde financiering. We zijn verheugd om Stripe’s betaalinfrastructuur en gebruikerservaring van wereldklasse naar onze klanten te brengen”, zegt Itamar Lesuisse, CEO van het crypto bedrijf Argent.

Stripe claimt ook dat het de klanten van Web3 bedrijven zal helpen om een groot ​​deel van de zorgen weg te nemen die vaak gepaard gaan met crypto: zoals het opzetten van een veilige wallet en het kopen van digitale valuta via een crypto beurs.

“Over het algemeen blijven we fundamenteel optimistisch over hoe crypto kan helpen om een ​​wereldwijd toegankelijker ecosysteem voor financiële diensten mogelijk te maken,” gaf de betaal gigant aan op hun blog. Crypto is dus duidelijk here to stay en dat wordt steeds meer bevestigd uit de instellingen van de traditionele financiële wereld!

Nieuws

The Graph series deel 2: Hoe werkt The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol dat app- en software ontwikkelaars helpt om efficiënte en snelle toegang te krijgen tot data op een blockchain. Een groot deel van de gegevens op de blockchain zijn namelijk moeilijk direct op te vragen. Het doel van The Graph

LEES VERDER »

Roger Ver weigert schulden aan Genesis af te betalen

Roger Ver, de controversiële figuur die ooit bekend stond als Bitcoin Jesus, komt de laatste jaren enkel nog negatief in de belangstelling. Zo ook na de implosie van Genesis, het grootste crypto lending platform ter wereld dat een paar weken geleden overkop ging. Genesis beweerd

LEES VERDER »
veilig-bitcoin-kopen

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen

LEES VERDER »
Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)?

Wat is Dollar Cost Averaging (DCA)? Dollar Cost Averaging (DCA) is een investeringsstrategie waarbij een belegger regelmatig en op vastgestelde tijdstippen een bepaald bedrag in een bepaald beleggingsproduct investeert. Hierdoor worden de pieken en dalen van de markt verdeeld over een langere periode en wordt

LEES VERDER »

Wat is The Graph?

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Het maakt het mogelijk om gegevens op te vragen die moeilijk direct te bekomen zijn. Het Graph platform wordt dus gebruikt om blockchain gegevens te verzamelen door middel van eenvoudige zoekopdrachten.

LEES VERDER »