Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Stripe rolt fiat-naar-crypto tool uit voor Web3 bedrijven

Dat crypto niet dood is, is duidelijk… althans voor wie het belangrijkste nieuws uit de sector volgt. Elon Musk vertelde deze week nog dat het een ‘no brainer’ is om crypto naar Twitter te brengen en dat deed verder ook de geruchtenmolen draaien over een mogelijke Twitter Coin. Maar het grootste nieuws rond adoptie kwam deze week nog uit een heel andere hoek. De betaling gigant Stripe kondigde namelijk aan dat ze ook de Web3 wereld zullen bijstaan met de roll-out van een tool die bedrijven zal helpen contant geld om te zetten in crypto.

De service die ze gaan aanbieden moet crypto bedrijven in staat stellen makkelijk hun het fiatgeld van klanten te wisselen voor crypto en zal ook controles uitvoeren op het gebied van fraude, compliance en de know-your-customer (KYC) afhandelen, volgens de blogpost van het bedrijf. Stripe wil crypto bedrijven hiermee toegang verlenen tot de wereldwijde hedendaagse financiële infrastructuur en dat bewijst het potentieel van crypto des te meer.

Een handvol web3-bedrijven, waaronder Audius, Magic Eden en Argent, werken nu al samen met de fintech titaan Stripe om zijn fiat-naar-crypto oplossing te integreren.

“Dit is een grote stap in de richting van het wegnemen van barrières tussen traditionele en gedecentraliseerde financiering. We zijn verheugd om Stripe’s betaalinfrastructuur en gebruikerservaring van wereldklasse naar onze klanten te brengen”, zegt Itamar Lesuisse, CEO van het crypto bedrijf Argent.

Stripe claimt ook dat het de klanten van Web3 bedrijven zal helpen om een groot ​​deel van de zorgen weg te nemen die vaak gepaard gaan met crypto: zoals het opzetten van een veilige wallet en het kopen van digitale valuta via een crypto beurs.

“Over het algemeen blijven we fundamenteel optimistisch over hoe crypto kan helpen om een ​​wereldwijd toegankelijker ecosysteem voor financiële diensten mogelijk te maken,” gaf de betaal gigant aan op hun blog. Crypto is dus duidelijk here to stay en dat wordt steeds meer bevestigd uit de instellingen van de traditionele financiële wereld!

Nieuws

WEF wil crypto reguleren

Het WEF publiceerde op 25 mei een nieuwe white paper met de de naam “Pathways to Crypto-Asset Regulation” waarin het beklemtoont dat er dringend meer regulatie nodig is. De paper bevat de gebruikelijke ongegronde beschuldigingen en vooroordelen over Bitcoin. Zo doen de auteurs een oproep

LEES VERDER »

Ledger stelt update uit na aanhoudende kritiek

Het regende bakken kritiek toen Ledger op 16 mei aankondigde dat het een nieuwe backup feature genaamd “Recover” zou lanceren. Zoals we vorige week al uitvoerig beschreven zou deze nieuwe update verschillende veiligheidsrisico’s inhouden en een serieuze afwijking zijn van de veiligheidsprincipes die het bedrijf

LEES VERDER »

Amerikaanse debt ceiling weer opgetrokken

President Joe Biden heeft eindelijk een deal te pakken over de nakende “debt ceiling” die vandaag nog steeds is vastgelegd op $31,4 biljoen. Dit schuldenplafond is een louter Amerikaans fenomeen waarbij de overheid van de VS zichzelf een limiet oplegt wat betreft het maximum aan

LEES VERDER »

Ledger update roept veel vragen op

De populairste hardware wallet producent ter wereld maakte de voorbije week misschien wel de grootste blunder uit zijn 9 jarige geschiedenis. Op 16 mei werd de nieuwe Ledger firmware versie 2.2.1 gelanceerd die de nieuwe functionaliteit ‘Ledger Recover’ bevat. Deze controversiële update maakt het mogelijk

LEES VERDER »