Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Self-custody wallet Atomic gehacked

Het verlies voor de gebruikers van Atomic Wallet, als gevolg van deze hack, bedraagt inmiddels meer dan $35 miljoen, volgens een analyse van onderzoeker ZachXBT.

Zach Analyse

Beveiligingsteams zijn momenteel bezig met het onderzoeken van de oorzaak van de aanval, waarbij tokens verloren zijn gegaan, transactiegegevens gewist zijn en zelfs complete crypto-portefeuilles vernietigd zijn. De vijf grootste verliezen vertegenwoordigen een bedrag van $17 miljoen.
Atomic Wallet, dat beweert meer dan 5 miljoen gebruikers wereldwijd te hebben, is bezig met het achterhalen van de oorzaak van de aanval.
ZachXBT, bekend om het opsporen van gestolen crypto-fondsen, heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd en ontdekte dat het grootste slachtoffer $7,95 miljoen aan Tether (USDT) heeft verloren, waarbij het totale gestolen bedrag mogelijk de $50 miljoen zou kunnen overschrijden.
Atomic Wallet heeft beperkte informatie verstrekt aan getroffen gebruikers en geeft aan dat hun ondersteuningsteam bezig is met het verzamelen van adresgegevens van slachtoffers en het traceren en blokkeren van de gestolen fondsen in samenwerking met beurzen en blockchain-analyse bedrijven. De hack voegt zich toe aan de groeiende lijst van hacks en security breaches in de wereld van cryptocurrency en benadrukt nogmaals de nood aan degelijke security maatregelen voor gebruikers in de crypto space.

Nieuws

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »

Zo verlies je $500,000 aan Bitcoin

We kennen het allemaal: de angst om een fout te maken tijdens een belangrijke Bitcoin transactie. Voor Paxos, het bekende stablecoin bedrijf achter Pax Dollar (USDP) en Paypal USD, werd deze nachtmerrie vorige week de waarheid. Op 10 september betaalde het bedrijf maar liefst 20

LEES VERDER »

El Salvador viert twee jaar Bitcoin

Het is bijna niet te geloven maar Bitcoin is ondertussen al 2 jaar de officiële betaalmunt van El Salvador. Niemand kon bij de inhuldiging van “Ley Bitcoin” op 7 september 2021 voorspellen welke lange termijn effecten deze gewaagde zet van staatshoofd Nayib Bukele teweeg zou

LEES VERDER »