Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Self-custody wallet Atomic gehacked

Het verlies voor de gebruikers van Atomic Wallet, als gevolg van deze hack, bedraagt inmiddels meer dan $35 miljoen, volgens een analyse van onderzoeker ZachXBT.

Zach Analyse

Beveiligingsteams zijn momenteel bezig met het onderzoeken van de oorzaak van de aanval, waarbij tokens verloren zijn gegaan, transactiegegevens gewist zijn en zelfs complete crypto-portefeuilles vernietigd zijn. De vijf grootste verliezen vertegenwoordigen een bedrag van $17 miljoen.
Atomic Wallet, dat beweert meer dan 5 miljoen gebruikers wereldwijd te hebben, is bezig met het achterhalen van de oorzaak van de aanval.
ZachXBT, bekend om het opsporen van gestolen crypto-fondsen, heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd en ontdekte dat het grootste slachtoffer $7,95 miljoen aan Tether (USDT) heeft verloren, waarbij het totale gestolen bedrag mogelijk de $50 miljoen zou kunnen overschrijden.
Atomic Wallet heeft beperkte informatie verstrekt aan getroffen gebruikers en geeft aan dat hun ondersteuningsteam bezig is met het verzamelen van adresgegevens van slachtoffers en het traceren en blokkeren van de gestolen fondsen in samenwerking met beurzen en blockchain-analyse bedrijven. De hack voegt zich toe aan de groeiende lijst van hacks en security breaches in de wereld van cryptocurrency en benadrukt nogmaals de nood aan degelijke security maatregelen voor gebruikers in de crypto space.