Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

SEC laat onderzoek naar Ethereum vallen, aldus Consensys

Volgens Consensys, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar onderzoek, naar de vraag of Ether (ETH) een effect (security) is, gesloten. Consensys is een blockchaintechnologiebedrijf dat software oplossingen ontwikkelt voor de Ethereum blockchain, waaronder tools als MetaMask en Infura. De Enforcement Division van de SEC heeft Consensys geïnformeerd dat het geen aanklachten zal indienen tegen de verkoop van ETH, een belangrijke overwinning voor Ethereum belanghebbenden.

Consensys benadrukte dat deze beslissing volgde op hun brief van 7 juni waarin ze er bij de SEC op aandrongen om het onderzoek te beëindigen, vooral na de goedkeuring van spot ETH exchange-traded funds (ETF’s) in mei. Deze goedkeuring van de ETFs geeft in principe aan dat ETH zal beschouwd worden als een commodity. Het onderscheid tussen een effect (security) en een grondstof (commodity) is cruciaal in de VS omdat het bepaalt of de SEC of de CFTC het financiële instrument reguleert, wat gevolgen heeft voor de naleving van de regelgeving en de bescherming van beleggers.
De juridische strijd van Consensys gaat echter door, aangezien ze een rechtszaak heeft lopen tegen de SEC over eerdere acties en verklaringen over de status van ETH. De SEC heeft nog geen commentaar gegeven op de recente ontwikkelingen.

De prijs van ETH steeg met 5% ten opzichte van de Amerikaanse dolllar, nadat dit nieuws uitkwam.
Wil je meer te weten komen over Ethereum, neem een kijkje op ons digitaal leerplatform!

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u